Fellah köftesi tarifi nasıl yapılır?

Fellah köftesi nasıl yapılır? bu yazımızda sorunun yanıtlarına bakıyoruz. Fellah köftesi bugün Türkiye'nin pek çok yerinde yapılsa da özellikle Adana, Hatay, Mersin civarlarında tarife daha sık rastlamak mümkün. İşte fellah köftesi tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...

KAÇ KİŞİLİK

8 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

40 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

10 dakika

KALORİ

332

Fellah köftesi için malzemeler;

  • 1.5 su bardağı çiğ köftelik bulgur
  • 1 tatlı kaşığı toz kimyon
  • 2 litre su
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Zeytinyağı
  • 1 kahve fincanı un
  • 1 yumurta akı
  • Tuz

Sos için;

  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Fellah köftesi adım adım yapılışı

1 Bulguru çukur bir kaba aktarın.
2 Üzerine kimyon, pul biber, salçalar ve tuzu ekleyin.
3 Karıştırıp üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Bu şekilde 15 dakika bekletin.
4 Bulgur yumuşayınca karışımı iyice yoğurun.
5 Un ve yumurta akını da ekleyin. Tekrar yoğurun.
6 Karışımdan yarım ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde (ara sıra elinizi soğuk suya batırarak) yuvarlayın.
7 Üzerini baş parmağınızla hafifçe bastırıp çukur oluşturun.
8 Geniş bir tencerede 2 litre suyu kaynatın.
9 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edip birkaç taşım daha kaynayınca içine köfteleri ekleyin.
10 5-6 dakika haşlayıp süzün.
11 Sosu için, zeytinyağını ısıtıp kıyılmış sarımsakları kısık ateşte kavurun.
12 Salçaları ekleyip birkaç dakika daha pişirin. Sosu köftelerin üzerine dökün. Sıcak servis yapın.

PÜF NOKTASI

Fellah köftesini fazla hazırladıysanız haşladıktan sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. İnce bulgur tercih etmelisiniz. Bulgur köftesi yoğurulduktan sonra bir süre dinlendirin.