Körili ve karidesli omlet nasıl yapılır? Adım adım körili ve karidesli omlet tarifi

Tarif defterlerini hazırlayın körili ve karidesli omlet tarifi veriyoruz! İster kahvaltılarınızda ister öğle yemeğinde salata eşliğinde veya akşam yemeğinde tek yemek olarak servis edebilirsiniz. İşte adım adım körili ve karidesli omlet tarifi...

KAÇ KİŞİLİK

6 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

15 dakika

KALORİ

137

Doyuruculuğu ve besin değeriyle ünlü yumurta, tatlıdan tuzluya her damak tadına uygun doğru tariflerle unutulmaz kahvaltılara eşlik edebilir. Size karidesi sevdirecek bir tarifle karşınızdayız.  Körili ve karidesli tarifi için hazırsanız gerekli malzemelere ve tarifin yapılış aşamalarına birlikte bakalım... (Bu tarifin ardından biber yatağında omlet tarifine göz atabilirsiniz)

Körili ve Karidesli Omlet Tarifi için Malzemeler (Sos için)

  • 2 yemek kaşığı kaju fıstığı
  • doğranmış
  • 2 yemek kaşığı domates püresi
  • 1 yemek kaşığı acuka
  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Omlet için;

  • 1 büyük soğan
  • doğranmış
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 6 yumurta
  • 6 yemek kaşığı süt
  • 1/4 yemek kaşığı toz köri
  • 5 dal maydanoz
  • doğranmış
  • 250 gr karides
  • Tuz
  • karabiber

OMLET HAKKINDA

Omlet, tavada sıvı yağ veya margarin ile beraber yumurtanın kırılması ile yapılır. Et, tavuk, peynir veya sebzelerin katılmasıyla da yapılabilir. Japonya'dan, İspanya'ya ve ABD'ye kadar dünyanın pek çok köşesinde yapılır. İlk omletlerin Antik İran'da yapıldığına inanılmaktadır.

Körili ve Karidesli Omlet Tarifi adım adım yapılışı

1 Sosu yapmak için fıstık, domates sosu, acuka, yoğurt ve zeytinyağını blender’dan geçirin.
2 Kızgın tavada soğanları tereyağı ile kavurun.
3 Yumurta, süt, köri, tuz ve karabiberi birlikte çırpın ve tavaya dökün. İyice çırpın.
4 Yumurtaları tabaklara bölün ve üzerlerine karideslerle maydanozu ilave edin.
5 Sos ile birlikte servis edin.