2024 wellbeing, sağlık ve kişisel bakım trendleri

Sağlıklı bir beden, dingin bir zihin ve dengeli bir ruh sağlığı... 2024 wellbeing trendlerine göz atıyoruz...

2024 wellbeing, sağlık ve kişisel bakım trendleri

2024 yılında wellness alanında öne çıkacak trendler neler diye merak ediyorsanız haberimizde bunlara bir bakış atıyoruz...

2024 yılında yaşam süresinin dünya genelinde istatistiksel olarak normale göre daha uzun olduğu ve ilerleyen yaşlarda kronik hastalıkların daha az görüldüğü Blue Zone coğrafyalarındaki insanların sırları ne? TheLifeCo Wellbeing, 2024 wellness trendlerini açıklıyor.

İşte 2024 ‘iyi yaşam’, sağlık ve kişisel bakım trendleri:

  • Zihinsel Sağlık günümüzde, geçmişe göre çok daha ön planda olacak.  Sanal gerçeklik aracılığı ile stresi azaltacak zihinsel fitness uygulamaları, kurumsal mindfulness programları ön plana çıkacak.
  • Kişiselleştirilmiş Beslenme programlarında, mikrobiyom testleri ile özel diyetler, yapay zeka algoritmaları ile dinamik yemek planlamaları hazırlanacak.

 

2024 wellbeing, sağlık ve kişisel bakım trendleri - Resim : 1

  • Teknoloji Destekli Sağlık kapsamında giyilebilir cihazlar ile sadece fiziksel aktivite değil, aynı zamanda stres seviyesi ve uyku kalitesi ölçülecek. Wellness deneyimlerine sanal gerçeklik entegre edilecek ve rehber meditasyonlar ile etkileşimli fitness seansları gerçekleştirilebilecek.

2024 wellbeing, sağlık ve kişisel bakım trendleri - Resim : 2

  • Yenileyici Tıp ile gelişmiş kök hücre terapileri sayesinde dokuların yenilenmesi ve hasarlı dokuların iyileştirilmesi mümkün olacak. Longevity yaklaşımı kapsamında ayrıca CRISPR gen düzenleme aplikasyonları, genetik hastalıkları önlemek için kullanılacak.
  • Beslenme Psikolojisi ile zihin sağlığı için yiyecekler artık ilaç gibi kullanılacak. Bağırsak-beyin ekseni araştırmaları, beslenmenin psikolojik bozukluklarda rolünü kanıtladığından, psikolojik sağlık için özel beslenme terapileri uygulanacak.

 

2024 wellbeing, sağlık ve kişisel bakım trendleri - Resim : 3