Babamdan öğrendiğim...

Babaların söyledikleri bazen bir kulaktan girer diğerinden çıkar. Bazense kural kabul edilir. Ne olursa olsun, yıllar geçtikçe onlara hak verilir. İşte ünlülerin babalarından aldıkları en baba nasihatler.

Babamdan öğrendiğim...

Batıkan Manço
Babam hem bana hem Doğukan’a ayrı ayrı nasihatlerde bulunmuştur ve her dediği ikimiz için de hayat dersi olmuştur. Doğukan’a ‘Ne yaparsan yap, en iyisini yap. Marangoz da olsan en iyi seni bilsinler’ derdi. Bana da ‘Oku oğlum, oku’ derdi ve o sayede kitaplığım genişlemiştir ve genişlemeye devam ediyor.

Pınar Aylin
Ben babamı 18 yaşımda kaybettim. Tam karakterimin oturma sırasında nasihatlerimi alma zamanımda... Ama bana vermiş olduğu “Hak edene hak ettiği kadar” sözü hep aklımdadır. Şu an kendime baktığımda karakter olarak babam gibi olduğumu biliyorum. Felsefi olarak da görüşlerimiz de aynı yönde ve tıpatıp babamın aynısıyım. Herkese göre kendi babası çok özeldir fakat benim babam gerçekten çok ayrı ve çok özeldir benim içinEkin Koç
Babamın çok zor bir hayatı olmuş. Onun bugüne kadar yaptıkları bana ilham veriyor. Ondan öğrendiğim en önemli değerler, sahip olduklarımın kıymetini bilmek ve şükretmek oldu.

Ece Erken
En baba nasihat; babana bile güvenme! Şaka bir yana “Olgun insan güzel söz söyleyen değil, söylediğini yapan ve yapabileceklerini söyleyendir” der hep babam. Ben de hayatta hep yapabileceklerimin sözünü verdim ve yaptım. Söz Konfüçyüs’ün fakat babam hep bunu nasihat olarak verirdi bana.