En fit Ramazan mönüsü

Ramazan ayı boyunca formunuzu kaybetmemeniz için Şeyda Coşkun'un önerdiği birbirinden özel tariflere göz atın.
KÖZ PATLICAN ÜZERİNE YAĞSIZ ET SOTE
Malzemeler:
• 1 adet patlıcan
• 100 g yağsız kuşbaşı dana eti
• 1 tatlı kaşığı tuzsuz domates salçası
• Yarım soğan
Hazırlanışı: Patlıcan közlenir ve soyulur, çatal yardımı ile ezilerek püre haline getirilir. Soğan küp küp doğranır ve yağsız tavada kavrulur. Üzerine etler de ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. Et kavrulduktan sonra 1 tatlı kaşığı salça ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. Yarım çay bardağı sıcak su eklenerek pişirilir. Biraz karabiber eklenerek ocaktan alınır. Püre haline getirilen patlıcanın üzerine et sote ilave edilerek servis edilir.

4-5 SAAT SONRA ARA ÖĞÜN

YOĞURT SOSLU KAYISI FIRIN
Malzemeler:
• 2 adet kayısı
• 2 adet kuru hurma
• 1 yemek kaşığı light yoğurt
• 1 tatlı kaşığı dövülmüş ceviz
Hazırlanışı: Hurmaların çekirdekleri çıkarılıp sıcak suya konur. Kayısılar birbirinden ayrılmayacak sekilde ortadan ikiye kesilerek çekirdekleri çıkartılır. Ortasına sıcak suda bekleyen hurmalar isteğe bağlı bütün olarak ya da kesilerek ilave edilir. Folyoya sarılarak 15 dakika fırında pişirilir. 1 yemek kaşığı yoğurt çırpılarak pişen kayısıların üzerinde gezdirilir ve dövülmüş ceviz de ilave edilerek servis edilir.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.