Çikolata ve ahudulu tart tarifi nasıl yapılır?

Ahududu sevenlere müjde! Çikolatalı ahududulu tart tarifine ne dersiniz? Hem daha hafif hem de bir o kadar lezzetli... Çikolatanın meyvelerle buluşma ahengi her zaman güzel olmuştur! Peki çikolatalı ahududu tart nasıl yapılır? Tüm gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları...

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

25 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

20 dakika

KALORİ

250

Çikolata ve ahudulu tart tarifi içi gerekli malzemeler

  • 125 g tereyağı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Çikolatalı sos için

  • 200 ml krema
  • 250 g bitter çikolata
  • Frambuaz
  • Pudra şekeri

Çikolata ve ahudulu tart tarifi adım adım yapılışı

1 Tart hamuru için tereyağı, yumurta sarısı ve pudra şekerini mutfak robotunda karıştırın. Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip hamuru unlanmış tezgaha alarak yoğurun.
2 Streç filmle kaplayıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Dikdörtgen bir tart kalıbını yağlayın.
3 Dinlenen hamuru tart kalıbın içine yayıp çatalla delikler açın. Yağlı kağıt serin ve üzerine kuru baklagil koyarak 180 derece fırında pişirin.
4 Pişmeye yakın baklagilleri çıkartarak kızartmasını sağlayın. Izgara tel üzerine alıp soğumaya bırakın. Çikolatalı sos için kremayı bir sos tenceresinde ısıtın.
5 Ocaktan alıp çikolatayı ekleyin ve çikolata iyice eriyene kadar karıştırın. Soğuyan tartınızın üzerine dökün.
6 Frambuazları tartınızın üzerine dizip oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Tartınız ılınınca buzdolabına alıp birkaç saat dinlendirin. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

PÜF NOKTASI

Not: Baklagiller ile birlikte tart hamurunun fırına verilmesinin sebebi tart hamurunun kabarmasını önlemek. Tartın içerisini çikolata ile doldurulacağı için kabarmasını önlemek gerekir.