Fıstıklı tavuk kebabı

Fıstıklı tavuk kebabı tarifi

Malzemeler
100 g Antep fıstığı içi
1 yumurta
1 kahve fincanı galeta unu
500 g tavuk eti (Mutfak robotunda kıyma haline getirilecek)
1 küçük soğan
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı çekilmiş kuru kişniş
1 dal taze kekik
1 limonun rendelenmiş kabuğu
Tuz
Karabiber
Kızartmak için:
1 çay bardağı ayçiçek yağı
Servis için:
Süzme yogurt

Hazırlanışı:
Fıstığın yarısını mutfak robotunda toz haline getirin, kalanı irice doğrayın. Tavuk kıymasını yoğurma kabına alın. Üzerine galeta ununu, rendelenmiş soğanı, toz ve iri çekilmiş Antep fıstığını, baharatını, rendelenmiş limon kabuğunu, tuzu ve karabiberi ilave edip iyice yoğurun. Kıymadan yarım mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzda yuvarlayıp yassılaştırın. Tavayı ocağın üzerine alın, iyice ısınınca sıvı yağı ekleyin. Sıvı yağ da ısınınca hazırladığınız köfteleri yerleştirin. Her iki tarafını kızartın. Yanında süzme yoğurt ile servis yapın.

*Lezzet dergisinden alınmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.