Evde hamburger ekmeği nasıl yapılır? Hamburger ekmeği tarifi

Pufur pufur hamburger ekmeğini evde de yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Peki, köftenin o sıcacık yağını içine çeken hafif kızarmış hamburger ekmeği evde nasıl yapılır? İşte evde hamburger ekmeği yapmak için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...

KAÇ KİŞİLİK

6 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

20 dakika

KALORİ

270

Hamburger bugün dünyanın pek çok ülkesinde oldukça popüler bir lezzet. Her gün milyonlarca hamburger tüketiliyor. Bu tarifimizde evde hamburger ekmeği yapımı için gerekli malzemeleri ve yapım aşamalarını bulabilirsiniz. Tarifin ardından hamburger köftesi nasıl yapılır başlıklı yazımıza da bakabilirsiniz. 

Hamburger ekmeği tarifi için gerekli malzemeler

  • 500 gr un
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 20 gr yaş maya
  • 150 ml ılık su
  • 200 gr ılık süt
  • 1 adet yumurta
  • 85 gr tereyağı

Hamburger ekmeği tarifi adım adım yapılışı

1 Ilık su, şeker ve süt bir kapta çırpılır. İçerisine maya koyularak eriyene kadar çırpılır.
2 Karıştırma kabına un ve tuz elenir.
3 Su ve çırpılmış yumurta eklenerek yoğurulur.
4 Üstünü kapatarak ılık yerde 30-35 dakika bekletilir.
5 Mayalanan hamurdan ne büyüklükte burgerler istiyorsanız o şekilde eşit bezelere ayırılır ve fırın tepsisine dizilir. Üzerine bir bez kapatarak 15 dakika daha dinlendirilir.
6 Üzerine yumurta sarısı ve susam dökülerek önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 10 dakika pişirilir. Ardından ısı 170 dereceye düşürülerek 10 dakika daha pişirilir. Afiyet olsun!

PÜF NOKTASI

Hamuru en az 7-8 dakika yoğurmalısınız. Bu şekilde hamurun glüten bağları oluşacağı için hamura daha rahat şekil verebilirsiniz.