Gnocchi tarifi nasıl yapılır?

Evet! Hafta sonu geldi çattı herkes evde farklı bir yemek arayışında öyle değil mi? Gnocchiyi denemeye ne dersiniz? Peki gnocchi nedir? Hangi ülkeye ait bir yemektir? Gnocchi nasıl yapılır? Tüm bu soruların yanıtını ve leziz gnocchi tarifimize bir göz atalım

KAÇ KİŞİLİK

2 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

25 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

40 dakika

KALORİ

150

Gnocchi Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 orta boy patates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • artı haşlama suyu için
  • Taze çekilmiş karabiber
  • 1 yumurta
  • 190 gr un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • tavada kızartmak için
  • 30 gr ceviz
  • Adaçayı yaprağı

Gnocchi tarifi adım adım yapılışı

1 Patates yıkanır, kabukları soyulur. Birkaç parçaya bölünerek tuzlu suda haşlanır.
2 Haşlanan patatesler karıştırma kabına alınarak ezilirler.
3 Yumurta ve un ilave edilerek yoğurulur.
4 Yoğurulan hamurdan rulo şeklinde açılır ve iki parmak genişliğinde parçalar kesilir, çatal üzerinden geçirilir ve şekil verilir.
5 Kaynayan tuzlu suda haşlanır.
6 Bir tavaya tereyağı eklenir, tereyağına ada çayı yaprakları ve ceviz ilave edilerek kavrulur.
7 Haşlanan gnocchiler eklenerek 2 dakika pişirilir, servis edilir. Afiyet olsun!

PÜF NOKTASI

Gnocchileri kaynayan sıcak suya haşlamak için attığınızda haşlananlar suyun yüzeyine çıkacaktır. Haşlandıklarını bu şekilde anlayabilirsiniz.