Kıymalı ve cevizli tart

Kıymalı ve cevizli tart

Malzemeler
2 su bardağı un
150 gr soğuk tereyağı
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı soğuk su
1 çay kaşığı tuz

İç harcı için
4 yemek kaşığı zeytinyağı
250 gr kıyma
1 soğan
100 gr iri kırılmış ceviz içi
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber

Hazırlanışı
Un, yumurta sarısı, küçük kesilmiş tereyağı, tuz ve soğuk suyu hamur yoğurma kabına alın. Malzemeler özleşene kadar hızlı hareketlerle yoğurun. Hamuru streç folyoya sarıp buzdolabında 45 dakika bekletin. Zeytinyağını tavada ısıtıp kıymayı ekleyin ve orta ateşte karıştırarak kavurun. Kıyılmış soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Ceviz içi ve baharatı ekleyip tatlandırın. Harcı ocaktan alıp ılındırın. Tart hamurunu içi yağlanmış 23 cm çapında tart kalıbına yayın. Kıymalı harcı hamurun üzerine ekleyin. Sıcak fırında 25-30 dakika pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.

* Lezzet Dergisi'nden alınmıştır.