Kiraz sapı çayı tarifi nasıl yapılır? Kiraz sapı demleme yolları...

Kiraz sapının faydaları saymakla bitmez. Pek çok hastalığa şifa olan kiraz sapı çay olarak da tüketilebiliyor. Peki bu kadar değerli olan kiraz sapı çayı nasıl yapılır? Yemek sitesi Lezzet editörü Başak Öngel, Elele okurları için evde demleyebileceğiniz lezzetli kiraz sapı çayı tarifini hazırladı.

KAÇ KİŞİLİK

1 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

2 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

10 dakika

KALORİ

0

Kiraz sapı çayı tarifinin ardından kiraz sapının faydaların nelerdir? başlıklı makalemize de bakabilirsiniz.

Kiraz Sapı Çayı İçin Gerekli Malzemeler

  • 250 ml su
  • 10 adet kurutulmuş kiraz sapı

KİRAZ HAKKINDA

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Prof. Dr. Vedat Göral, "Günde bir su bardağını dolduracak miktarda kiraz yemek; kalp, mide, böbrek ve karaciğer sağlığını korur, kanserle felç riskini azaltır, saç ve cildi güzelleştirir. Ancak aşırı tüketmemek gerekir. Aksi takdirde karaciğer yağlanması ve insülin direncine neden olabilir" diyor.

Kiraz sapı çayı nasıl yapılır? adım adım yapılışı

1 Su kaynatılır.
2 Kiraz sapları içerisine atılarak 5 dakika kaynatılır. Afiyet olsun!

PÜF NOKTASI

Sıcak suya koyularak demlenebilir ancak su ile birlikte 5 dakika kaynatırsanız tadı suya daha iyi geçecektir.