Ayva çayı nasıl yapılır? Hem lezzetli hem şifa deposu ayva kabuğu çayı tarifi
Kış mevsimine ait meyvelerden olan ayva, kendisi, çekirdeği, kabuğu ile birlikte her yönüyle faydalı bir meyve türü. Bitki çayı olarak da içilebilen ayva pek çok hastalığa iyi geliyor. Peki ayva çayı nasıl yapılır? Hem lezzetli hem de oldukça faydalı olan ayva çayı tarifi veriyoruz...

KAÇ KİŞİLİK
2 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
5 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
10 dakikaKALORİ
57Ayva çayı tarifi için malzemeler
- Ayva kabuğu
- Elma kabuğu
- Ihlamur çiçekleri
- 3 adet kakule
- 3 adet ayva çekirdeği
- 2 bardak su
Ayva çayı tarifi adım adım yapılışı
1
Tüm malzemeleri kaynamış suda, ağzı kapalı olarak 10-15 dakika demleyin.
2
Ayva çekirdeklerinin içeceğinizin rengini hafif pembeleştireceğini unutmayın.
3
Elde ettiğiniz karışımdan sabah, öğle ve gece yatmadan 40 dakika önce bir fincan için.
4
Tatlı olmasını isterseniz içine 1 çay kaşığı çiçek balı ekleyebilirsiniz.
yemek

Meyve ve sebzeler hangi sirke ile yıkanır? Doğru yöntemler

Bu Kafeye Giren Herkes Aynı Şeyi Sipariş Ediyor

Japon şeflerden sushi önerisi: Bu 6 noktaya dikkat!

Bayramda tüketebileceğiniz 5 fit tatlı tarifi

Ramazan Bayramında beslenme nasıl olmalı?

Bayram çikolatasını evde yapın! İşte bayram çikolatası tarifi

İslim kebabı tarifi

Modern dokunuşlarla yeniden yorumlanmış bir Ramazan sofrası

Uzun süre tok kalmak için sahurda neler yenmeli?
