İzmir köfte tarifi nasıl yapılır?

Enfes lezzetli köfte ve patates ve biberin bir arada pişmesiyle birlikte oluşan bu benzersiz lezzet sofranızın lezzeti olacak. İzmir usulü köfte nasıl yapılır diyorsanız domates sosu ile birlikte servis edebileceğiniz bu İzmir köftesi tarifini mutlaka denemelisiniz.

KAÇ KİŞİLİK

6 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

20 dakika

KALORİ

200

İzmir köfte için gerekli malzemeler

  • 3 adet patates
  • 3 adet biber
  • 500 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • rendelenmiş
  • 2-3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • ½ demet maydanoz
  • ince doğranmış
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Sos için

  • 3 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Sıvıyağ

İzmir köfte tarifi adım adım yapılışı

1 Köfte yapımı için bütün malzemeler bir kap içerisinde yoğurulur. Yoğurulan köfte parmak uzunluğunda şekillendirilerek kenara dizilir.
2 Patatesler yıkanır, soyulur ve elma dilimi şeklinde kesilir.
3 Biberler boyutlarına göre ikiye, üçe bölünür.
4 Tavada yağ kızdırılır. Kızgın yağda önce köfteler ardından patatesler kızartılır. Ancak fırında da pişecekleri için çok kızartılmazlar.
5 Patates ve köfteler sırayla fırın tepsisine dizin, biberleri üzerine yerleştirin.
6 Sos için küçük doğranmış domates, salça ve zeytinyağı ve tuz ocağa alınır ve 10 dakika kaynatılır.
7 Fırın tepsisinin üzerine gezdirilerek 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15- 20 dakika pişirilir.