Kabak Mücver Tarifi Nasıl Yapılır? Adım Adım Mücver Tarifi

Kabak Mücver Tarifi Nasıl Yapılır? diyorsanız çay saatinde veya yemekte tüketebileceğiniz yapması bir o kadar kolay olan mücver tarifini sizler için hazırladık. İşte hem sıcak hem soğuk yiyebileceğiniz kolay ve pratik mücver tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları...

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

15 dakika

KALORİ

326

Mücver Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 adet kabak
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet havuç
  • 5 dal maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 3 dal taze soğan
  • 3 dal dereotu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 5 yemek kaşığı un

Kızartma İçin

  • 1 çay bardağı kızartma ayçiçek yağı

Kabak Mücver videolu yapım aşamaları

Servis Önerisi

Yoğurt ve peynir ile çok yakışmaktadır.

Kabak Mücver Adım Adım Yapılışı

1 Kabak rendelenir ve suyu el yardımı ile sıkılarak başka bir kaba alınır.
2 Maydanoz, dereotu, sarımsak ve taze soğan ince ince doğranır, kabakların yanına alınır.
3 Soğan rendelenerek fazla suyu alınır, diğer malzemelerin yanına eklenir.
4 Havuç da rendelenerek eklenir.
5 Yumurta ve un eklenerek karıştırılır. En son tuz eklenir.
6 Tavaya mücverlerin yarısı yağda olacak kadar yağ eklenir, ısındığında kaşık yardımı ile tavaya koyularak arkalı önlü kızartılır. Afiyet olsun!

PÜF NOKTASI

Tuzu en son eklemeye özen gösterin. Tuz sebzelerin suyunun salmasına sebep olacağı için kıvamı bozulacaktır. Yağı tavada mücverin yarısını geçmeyecek kadar ekleyerek kızartın, tavada yağ azaldıkça yeniden eklemeye devam edin.