Keçi bacağı tarifi nasıl yapılır?
Akdeniz bölgesinin en lezzetli atıştırmalıklarından ve kahvaltılarından keçi bacağı tarifi pişiye benzerliği ile bilinir. Pufur püfür kabaran keçi bacağı tarifi karbonatla yapılan hamur kızartması. Keçi bacağı tarifi nasıl yapılır? Tüm gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı...

KAÇ KİŞİLİK
4 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
10 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
20 dakikaKALORİ
210Keçi bacağı tarifi için gerekli malzemeler
- 1 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 450 g un
- 10 g kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 çay kaşığı karbonat
- Kızartmak için sıvıyağ
Keçi bacağı tarifi adım adım yapılışı
1
Çırpma kabı içerisinde yoğurt, yumurta, sıvıyağı çırpın.
2
Un, kabartma tozu ve karbonatı bir kabın içerisinde harmanlayın ve ardından sıvı karışıma yavaş yavaş ekleyin.
3
Hamuru 10 dakika dinlendirin.
4
Tencereye sıvıyağı alarak ısıtın.
5
Hamurdan bezeler koparın ve iki ucunu bıçakla kesin.
6
Kızgın yağda kızartın.
7
Sıcakken servis edin, afiyet olsun.
yemek

Bayramda en çok tercih edilen 5 baklava tarifi

Bayramda misafirlere ikram edebileceğiniz 5 pratik tatlı tarifi

Kurban Bayramı için etli yemek tarifleri

Menemen bitti, simit tartışması başladı! Vedat Milor açıkladı

Meyve ve sebzeler hangi sirke ile yıkanır? Doğru yöntemler

Bu Kafeye Giren Herkes Aynı Şeyi Sipariş Ediyor

Japon şeflerden sushi önerisi: Bu 6 noktaya dikkat!

Bayramda tüketebileceğiniz 5 fit tatlı tarifi

Ramazan Bayramında beslenme nasıl olmalı?
