Balkabaklı kek tarifi nasıl yapılır?

Lora Karal’dan nefis mi nefis balkabaklı kek tarifi.

KAÇ KİŞİLİK

6 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

60 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

55 dakika

KALORİ

520

Balkabaklı kek için malzemeler;

  • 200 gr balkabağı püresi
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker (şekerli sevenler miktarı arttırabilir.)
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 tatlı kaşığı pumpkin spice (tarçın-zencefil-karanfil tozu karışımı)

Süslemesi için;

  • Keten tohumu
  • Ceviz

Balkabaklı kek tarifi nasıl yapılır? adım adım yapılışı

1 Balkabaklarını ince ince kesip fırında yumuşayana kadar pişirin ve ilk sıcaklığı geçtikten sonra çatal yardımıyla ezin.
2 Farklı bir kapta yumurta ve şekeri beyaz kremamsı bir kıvam alana kadar düzenli olarak çırpın.
3 Güzelce çırptıktan sonra balkabağı püresi, sıvı yağ ve suyu ekleyerek karıştırın ve homojen kıvama getirin.
4 Geriye kalan tüm kuru malzemeleri de elekten geçirerek ekleyin ki kek güzelce kabarsın.
5 Kuru malzemeleri ekledikten sonra spatula yardımıyla alttan üste doğru harcı söndürmeden karıştırın.
6 Pürüzsüz kıvama geldikten sonra harcı yağladığınız kalıba dökün.
7 Üst kısmına ise keten tohumu ve ceviz serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında (alt üst ayarda) ortalama kontrollü 45-55 dakika pişirin. (Her fırın farklı olduğu için kontrollü pişirmelisiniz.)