Kuşkonmazlı limonlu sarımsaklı somon tarifi nasıl yapılır?

Zengin besin değerine sahip somon balığının faydalarını saymakla bitmez. Kuşkonmaz ile bütünlenen fırınlanmış limonlu sarımsaklı somon sofranızda mükemmel bir lezzet katarken size protein kaynağı olacaktır. Kuşkonmazlı, limonlu ve sarımsaklı somon nasıl yapılır? İşte tarif...

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

20 dakika

KALORİ

150

Kuşkonmazlı limonlu sarımsaklı somon tarifi için gerekli malzemeler

  • 4 (her biri 6 oz) somon filetosu
  • 1 ½ kilo kuşkonmaz
  • doğranmış
  • 1 tatlı kaşığı tuz (veya deniz tuzu gevreği)1 tatlı kaşığı tuz (veya deniz tuzu gevreği)
  • ½ çay kaşığı karabiber
  • ½ kilo kuşkonmaz
  • doğranmış
  • ½ yemek kaşığı doğranmış taze dereotu
  • 4 diş sarımsak
  • kıyılmış
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • ½ limon
  • suyu sıkılmış ve rendelenmiş
  • 1 limon
  • dilimlenmiş

Kuşkonmazlı limonlu sarımsaklı somon tarifi adım adım yapılışı

1 Fırın ızgarasını yüksek ısıya ısıtın.
2 Somon filetoları bir fırın tepsisine yerleştirin.
3 Kuşkonmazı somon filetolarının etrafına tek sıra halinde dizin.
4 Somonu ve kuşkonmazı tuz ve karabiberle tatlandırın.
5 Somon filetoların üzerine dereotu serpin.
6 Küçük bir kapta limon suyu ve lezzetini, zeytinyağını ve sarımsağı birleştirin ve karışımı somon ve kuşkonmazın üzerine dökün.
7 Limon dilimlerini somon ve kuşkonmazın üzerine yerleştirin.
8 8-10 dakika pişirin. Afiyet olsun.