Muzlu krep tarifi nasıl yapılır?

Krep klasiklerinden muzlu krep her zaman vazgeçilmez bir tat sunuyor.. Peki muzlu krep nasıl yapılır? Leziz mi leziz krep tarifini muz ile buluşturduk. Muzlu krepten önce krep nasıl yapılır diye merak edenler için pratik bir krep tarifini de sayfaya ekliyoruz.

KAÇ KİŞİLİK

3 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

5 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

20 dakika

KALORİ

160

Krep, bugün dünya mutfaklarında çok tüketilen lezzetler arasında. Muzlu krep tarifinin ardından pratik kahvaltılık krep tarifine de bakabilirsiniz. 

Muzlu Krep İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 çay bardağı süt
  • 6 yemek kaşığı sürülebilir çikolata
  • 2 muz

Üzeri için

  • Üzeri için
  • Toz Antep fıstığı

Muzlu krep tarifi videolu yapım aşamaları

KREP HAKKINDA

Karabuğday krepleri aslen Fransa'nın Brittany bölgesinden geliyor. İlk zamanlar çoğunlukla ekmek olarak tüketildi ve ardından tuzlu tarifler geldi. Daha sonra tatlı kreplerin atası olarak beyaz unlu krepler oluşturuldu.

Muzlu krep tarifi adım adım yapılışı

1 Un, yumurta, şeker, zeytinyağı ve sütü pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın.
2 Yapışmaz tavaya 1 kepçe krep hamuru dökerek yayın.
3 Her iki tarafını çevirerek orta ateşte pişirin.
4 Harç bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
5 Hazırladığınız krep hamurlarının üzerlerine sürülebilir çikolata sürün.
6 Kabuklarını soyduğunuz muzları bütün olarak ortalarına yerleştirip rulo şeklinde sarın.
7 Üzerine Antep fıstığı serpin. Dilimleyerek servis yapın.