Pisto Manchego tarifi nasıl yapılır?

İspanya mutfağının klasiğinden pisto manchego pratif bir İspanyol yemeği. Farklı bir yemek yapmak fakat Türk mutfağından çokta uzaklaşmak istemiyorsanız o zaman bu yemeği kesinlikle denemelisiniz. Pisto Manchego nasıl yapılır? Tüm gerekli malzemeler ve yapılışı...

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

20 dakika

KALORİ

150

Pisto Manchego tarihi

Yaygın olarak pisto manchego olarak bilinen Pisto , İspanya'nın merkezindeki La Mancha bölgesinden gelen geleneksel bir Kastilya yemeğidir. Her bölge ve ailenin kendi varyasyonları ve tarifleri ile her İspanyol'un favorisidir. En popüler pisto versiyonları arasında Endülüs bölgesinden pisto andaluz, pisto toledano, Bask ülkesinden pisto a la bilbaína ve sahanda yumurta bulunur. İspanya genelinde hem vejetaryenler hem de et yiyenler arasında popüler olan bir yemektir. Hazırlanmasındaki basitliği ve yaygın olarak bulunan sebzelerin kullanılması nedeniyle anında popülerlik kazandı.

Pisto Manchego tarifi için gerekli malzemeler

  • 1/4 su bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 küçük İspanyol soğanı
  • doğranmış (yaklaşık 1 su bardağı)
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kavrulmuş sarımsak ezmesi
  • 1 orta boy kırmızı dolmalık biber
  • küp küp doğranmış
  • 1/2 orta boy yeşil dolmalık biber
  • küp küp doğranmış
  • 1 küçük kabak
  • küp küp doğranmış
  • 9 domates
  • doğranmış (yaklaşık 3 su bardağı)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış düz yapraklı maydanoz
  • Tuz

Pisto Manchego tarifi adım adım yapılışı

1 Manchego peyniri, ince rendelenmiş veya sert peynir
2 Büyük bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağını orta ateşte ısıtın.
3 Soğanı ve taze ve kavrulmuş sarımsağı ekleyin ve soğan yarı saydam olana kadar yaklaşık 8 dakika pişirin.
4 Biberleri ve kabakları ekleyin ve sık sık karıştırarak 3 dakika pişirin.
5 Domatesleri ekleyin ve meyve suları buharlaşana kadar yaklaşık 30 dakika hafifçe pişirin.
6 Sirke, maydanoz ve kalan 2 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırın.
7 Tuzlayın ve peynir serperek servis edin. Afiyet olsun.