Portakallı kereviz nasıl yapılır? Adım adım portakallı kereviz tarifi, malzemeleri, yapılışı

Kış aylarının en faydalı yiyeceklerinden biri olan kereviz için en güzel tariflerden biri de portakallı kereviz yemeği. Zeytinyağlı portakallı kereviz ekşimsi tadıyla damaklarda harika bir tat bırakıyor. Peki portakallı kereviz nasıl yapılır? İşte adım adım portakallı kereviz tarifi...

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

20 dakika

KALORİ

48

Kereviz, maydanozgiller familyasına ait, vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir sebze. Sağlık açısından da oldukça faydalı olan portakallı kereviz yemeği tarifini kışın sofralarınızda sık sık bulundurabilirsiniz.   Kereviz yemeğini sevmeyenlerin bile bakış açısını değiştirecek portakallı, zeytinyağlı kereviz tarifi Lezzet Mutfak şefi Başak Öngel'den geliyor...

KEREVİZİN FAYDALARI NELER? 

  • Antidoksanlar sayesinde vücutta iltihap toplanmasını engeller. Eklem ağrıları ve akciğer enfeksiyonları gibi hastalıkları olanlar için kereviz fazlasıyla faydalıdır.
  • Bağırsak ve sindirim sistemini düzenleyerek vücudu temizler.
  • Kanın düzgün bir şekilde pıhtılaşmasına yardımcı olur.
  • Mide asidini düzenleyen kereviz, reflüden şikayetçi olanlar için sıklıkla önerilir.
  • Yüksek lif ve su oranına sahip olan kereviz, sindirim sistemini düzenleyen bitkilerden bir tanesidir. Kereviz tohumu idrar söktürücü olmasıyla bilinir.
  • Kadınların adet dönemlerinin düzenlenmesinde yarar sağlar.
  • Kereviz, sahip olduğu fenolik maddeler sayesinde kasların gevşemesini sağlar.
  • Böylelikle kan basıncını ve kalp atışını düzenler.
  • Kemiklerin güçlenmesinde ve kemik hastalıklarıyla mücadelede kereviz büyük bir etkiye sahiptir.
  • A vitamini ve beta-karoten bakımından zengin bir içeriği olan kereviz, cildi korur ve cildin onarılmasında rol oynar.

Portakallı Kereviz Tarifi için Malzemeler

  • 1 adet kereviz
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 adet portakalın suyu
  • ½ adet limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Portakallı Kereviz Tarifi adım adım yapılışı

1 Kereviz yıkanır, kabukları soyulur ve küp küp doğranır.
2 Patates yıkanır ve kabukları soyulduktan sonra küp küp doğranır.
3 Soğan piyazlık doğranır
4 Zeytinyağı tavaya alınır ve soğanlar kavrulmaya başlanır.
5 Patates ve kereviz eklenerek kavrulmaya devam edilir.
6 Bir kapta portakal suyu, limon suyu ve un eklenerek çırpılır.
7 Tencereye sos dökülerek kısık ateşte pişmeye bırakılır.
8 Tuz eklenir ve servis edilir.