Revani Nasıl Yapılır? Adım Adım Revani Tarifi ve Püf Noktaları

Revani, Türk mutfağının en sevilen şerbetli tatlılarından biri. Revani nasıl yapılır? Revani tatlısının malzemeleri, püf noktaları ve kalori değerleri tarifin hazırlık aşamaları ve süresini sizler için hazırladık.

KAÇ KİŞİLİK

9 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

35 dakika

KALORİ

340

Revani tatlısı hemen hemen herkesin sevdiği,  şerbetli tatlı severlerin sıklıkla tükettiği bir tatlı olarak karşımıza çıkıyor. Türk mutfağının klasikleri arasında olan revani tatlısının yapımı da oldukça basit.  Evde kolayca yapabileceğiniz revani tarifini yemek sitesi editörü Başak Öngel sizler için hazırladı. Bu tarifi siz de deneyip, revani yemenin keyfini çıkarın! 

 (Kakaolu revani tarifi ve ya havuçlu tarçınlı revani tarifine de göz atabilirsiniz.)

Revani Tarifi için Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 2/3 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 120 gr un
  • 20 gr kabartma tozu
  • 5 gr vanilya

Şerbet İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 2 limon kabuğu rendesi
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

REVANİ HAKKINDA

Bir zamanlar saray mutfağının vazgeçilmezlerinden olan geleneksel tatlı, sofralarda ve gönüllerde yerini korumaya devam ediyor.

Revani Tarifi adım adım yapılışı

1 Yumurta ve şekeri bir kapta kabarana kadar yaklaşık 7-8 dakika çırpın.
2 Sıvıyağ ve yoğurdu bir kapta karıştırın ve yumurtalı karışıma ekleyin.
3 Başka bir kapta un, irmik, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek harmanlayın.
4 Yavaş yavaş yumurtalı karışıma ekleyerek çırpın.
5 Fırına dayanıklı pişireceğini kaba alın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
6 Bu sırada şerbeti yapmaya başlayın. Şeker ve suyu tencereye alarak kaynatmaya başlayın.
7 Hafif kıvam almaya başladığında limon suyu ve limon kabuğu rendesi ekleyerek altını kapatın. Şerbeti soğumaya bırakın.
8 Fırından çıkan revaninin ilk sıcaklığı gitsin diye 5 dakika bekleyin, dilimledikten sonra şerbeti dökün ve çekmesini bekleyin. Afiyet olsun!

PÜF NOKTASI

Şeker ve yumurtayı iyi çırpmak kekin yumuşak olması için önemli bir adımdır.