Somer Şef'ten nefis kuzu omuz tarifi
Yumuşak ve sulu etin elde edilebilmesi için ağır ağır uzun süreli pişirilmesi gereken kuzu omuz, sos ve baharatlarla harmanlanan zengin bir lezzet. Türk mutfağının yetenekli şefi Somer Sivrioğlu sizler için bu özel yemeği hazırladı. İşte nefis kuzu omuz tarifi...

KAÇ KİŞİLİK
2 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
10 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
150 dakikaKALORİ
500Kuzu omuz için malzemeler:
- Kuzu omuz 1 adet
- Taze kekik 3 dal
- Sarımsak 3 diş
- Zeytinyağı 50 ml
- Tuz 5 gr
- Karabiber 5 gr
- Bebek havuç 5 adet
- Arpacık soğan 75 gr
- Kuşkonmaz 6 adet
Somer Şef'ten nefis kuzu omuz tarifi adım adım yapılışı
1
Kuzu omuzu tuz, karabiber, zeytinyağı, taze kekik ve sarımsak ekledikten sonra ıslak yağlı kağıt ve iki kat folyo ile sarın.
2
Air fryer’ı fırın ayarına alın ve 180 derecede, 2.5 saat kuzuyu pişirin.
3
Son 20 dakika kuzuyu folyodan çıkarıp üzerine soya sos ve bal karışımını sürüp air fryer’ın ızgarasına koyun.
4
Bebek havuç, arpacık soğan ve kuşkonmazları da koyup kuzu omuzu kızarması için üstü açık bir şekilde koyun.
5
Her biri renk değiştirip kızardıktan sonra alabilirsiniz. Afiyet olsun.
yemek

Bayramda en çok tercih edilen 5 baklava tarifi

Bayramda misafirlere ikram edebileceğiniz 5 pratik tatlı tarifi

Kurban Bayramı için etli yemek tarifleri

Menemen bitti, simit tartışması başladı! Vedat Milor açıkladı

Meyve ve sebzeler hangi sirke ile yıkanır? Doğru yöntemler

Bu Kafeye Giren Herkes Aynı Şeyi Sipariş Ediyor

Japon şeflerden sushi önerisi: Bu 6 noktaya dikkat!

Bayramda tüketebileceğiniz 5 fit tatlı tarifi

Ramazan Bayramında beslenme nasıl olmalı?
