Starbucks Very Berry Muffin Nasıl Yapılır? Very Berry Muffin Tarifi

Starbucks'ın kahveleri kadar tatlıları da bir o kadar seviliyor. Starbucks Very Berry Muffin de onlardan bir tanesi. Akışkan ve dokusuyla büyüleyen, çay saatlerinin vazgeçilmezi Very Berry Muffin tarifini ve püf noktalarını Yemek sitesi Lezzet editörü Başak Öngel anlattı...

KAÇ KİŞİLİK

10 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

25 dakika

KALORİ

500

Muffin, 19. yüzyılda Amerikan kültüründen tüm dünyaya yayılmış oldukça renkli bir lezzet.  Genellikle yanında kahve ile kahvaltılarda servis edilen muffin, bilinenin aksine kek değil, bir ekmek çeşididir. Yapılışı benzediği için kek ile karıştırılan muffinler hem tuzlu hem tatlı olarak tüketilebilir.  Starbucks Very Berry Muffin tarifi için gerekli malzemeleri ve tarifin yapım aşamalarını aşağıda bulabilirsiniz.  ( Bu tarifin ardından Starbucks parfe tarifine ve ya 17 farklı muffin tarifi de göz atabilirsiniz)

Verry Berry Muffin İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 125 gr tereyağı
  • 250 ml süt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 200 gr şeker
  • 250 gr un
  • 60 gr nişasta
  • 5 gr vanilin
  • 10 gr kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı frambuaz (donuk)
  • 1 su bardağı böğürtlen (donuk)
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı şeker

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı soğuk tereyağı
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tarçın

MUFFIN HAKKINDA

Amerikan mutfağından dünyaya yayılan muffin, görünümü ile keki andıran tatlı ekmeklere verilen isimdir. Küçük porsiyonlar halinde sunulan muffin, cupcake ile benzerlik gösteriyor. Kağıttan kalıpların içerisinde pişirilen bu kekler, meyveler, renkli şekerlemeler ve çikolata parçaları ile süsleniyor.

Starbucks Very Berry Muffin Tarifi adım adım yapılışı

1 Öncelikle süt içerisine sirke ekleyerek kenarda bekletin.
2 Tereyağını çırpma kabına alın. İçerisine şeker ekleyerek, kremamsı bir kıvama gelene dek çırpmaya başlayın.
3 Yumurta ve yoğurdu ekleyin, homojen bir kıvam alana kadar çırpın.
4 Un, vanilya, kabartma tozu, nişasta, tuz ve tarçını bir kapta harmanlayın, eleyerek ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
5 En son olarak sütü ekleyerek karıştırın ve kenara alın.
6 Donuk frambuaz ve böğürtlenleri un ve şeker ile harmanlayın.
7 Kek içerisine alarak spatula yardımı ile karıştırın.
8 Üzeri için soğuk tereyağı ve unu parmak uçları ile topaklı kum haline getirin, şeker ve tarçını ekleyerek harmanlayın.
9 Kek harcını muffin kalıplarına bölün ve üzerine hazırladığınız unlu karışımdan parçalar koyarak önceden ısıttığınız fırında 180 derecede 23 dakika pişirin. Afiyet olsun!

PÜF NOKTASI

Meyveleri şekere ve una bulama sebebimiz kek içerisinde dibe çökmesinler dite. İsterseniz bir kısmını kek içerisine koymadan üzerine serpiştirebilirsiniz.