Starbucks Parfe Nasıl Yapılır? Starbucks Parfe Tarifi ve Püf Noktaları

Parfe, pratik yapılışı ve özel lezzeti ile dikkat çeken dondurulmuş bir tatlı. Hem kahvaltılarda hem de ara öğünlerde sıkça tercih edilen Starbucks parfe tarifini Lezzet editörü Başak Öngel, Elele okurları için hazırladı. Adım adım tüm püf noktalarıyla Starbucks parfe tarifi...

KAÇ KİŞİLİK

1 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

5 dakika

KALORİ

370

Starbucks parfe en çok merak edilen diyet, sağlıklı yemek tarifleri arasında bulunuyor. Özellikle kahvaltı yapmaya vakti olmayan yada sağlıklı ve hafif bir kahvaltı yapmak isteyenlerin ilk tercihi oluyor.  Starbucks parfe, yoğurt, yulaf ezmesi ve taze meyveler içeren bir besin. Fransız mutfağına ait olan parfe ülkemizde de son yıllarda oldukça yaygın olarak tüketiliyor.  

(Bu tarifin ardından Starbucks very muffin,  limonlu parfe ve ya kahveli parfe tarifine de bakabilirsiniz)

Starbucks Parfe İçin Malzemeler

  • 5 kaşık yoğurt
  • 6 adet ahududu
  • 4 adet böğürtlen
  • 2 adet çilek
  • 2 yemek kaşığı Meyveli müsli
  • 2 yemek kaşığı yulaf
  • 1 yemek kaşığı bal

PARFE HAKKINDA

Parfait (Parfe) 1894 yılında yapılmaya başlayan, dondurulmuş tatlı türüdür. Fransızca mükemmel anlamına gelir. Fransa'da, parfait şeker, yumurta ve krema çırpılarak yapılmış dondurulmuş tatlı anlamına gelir. İsteğe göre içine farklı malzemeler konulabilir.

Starbucks Parfe Tarifi adım adım yapılışı

1 Yoğurt ve balı bir kaba alarak iyice çırpın.
2 Meyveleri bir kısmını doğrayarak servis kabının altına yerleştirin.
3 Yulaf ezmelerini 5 dakika kadar kavurun ve ara katmana bir kısmını dökün.
4 Üzerine tekrar yoğurt ve meyve ekleyin.
5 Müsli ve yulaf ezmesi ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.

PÜF NOKTASI

Dilediğiniz tohum ya da kuruyemişler ile birlikte tüketebilirsiniz. Daha şekerli bir tat istiyorsanız bal miktarını arttırabilir ya da pudra şekeri ekleyebilirsiniz.