Dondurmalı ve cevizli yassı kadayıf

 6 kişilik   -
Malzemeler
4-6 yassı kadayıf
2 yumurta
Yarım çay bardağı süt
Dondurma
Ceviz
Şerbeti için
2.5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu
Kızartmak için
1 su bardağı ayçiçek yağı

Hazırlanışı:
Şerbet için su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Limon suyunu ekleyip birkaç dakika daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın. Bir kasede yumurtaları ve sütü çırpın. Yassı kadayıfları bu karışıma bulayıp 15-20 dakika bekletin. Derin bir tavada yağı kızdırın. Yassı kadayıfları ekleyip kızartın. Tavadan alıp soğuk şerbete ilave edin ve şerbeti çektikten sonra servis tabağına dizin. Kalan şerbetin bir kısmını üzerlerine gezdirin. İri çekilmiş ceviz ve dondurmayla birlikte servis yapın.

* Tarif Lezzet Dergisi'nden alınmıştır.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.