Keçi peynirli kabak sandal

Hem hafif, hem şık hem de lezzetli keçi peynirli kabak sandal tarifi

Malzemeler:
4 kabak
250 g keçi peyniri
50 g toz parmesan peyniri
80 ml krema
4 dal taze kekik
Tuz
Karabiber
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için
4 dal dereotu

Hazırlanışı:
Kabakları yıkayıp kurulayın. Sap kısımlarının fazlalıklarını kesin ve bir tencereye alın. Üzerlerini çok az geçecek kadar su ilave edip hafif yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 7-8 dakika pişirin. Ocaktan alıp suyunu süzün. Süzdüğünüz kabakların üzerlerinden yatay olarak kesin ve içlerini kaşık yardımıyla oyun. Keçi peynirini bir kaseye alın ve bir çatal yardımıyla ezin. Toz parmesan peyniri, krema, taze kekik, tuz, karabiber ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. Oyduğunuz kabakların içini peynirli karışımla doldurun ve yağladığınız fırın kabına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Üzerlerini ince kıyılmış dereotu ile süsleyerek sıcak servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.