Somonlu salata

Somonlu salata tarifi

Malzemeler:
1 paket açık deniz somonu (2’li)
1 çay bardağı mısır (isteğe bağlı)
2 közlenmiş biber
1 çay bardağı dilimlenmiş yeşil zeytin
4~5 kornişon salatalık turşusu
Bir tutam maydanoz
Sosu için
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı limon suyu
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı:
Derin dondurucudan çıkardığınız açık deniz somonunu oda ısısında 10 dakika bekletin. İri küp şeklinde doğrayıp kaynayan suyun içinde yaklaşık 10 dakika haşlayın. Diğer yanda kaynayan suya mısırları ekleyip 1 dakika haşlayıp suyunu süzün. Derin bir kaseye iri küp şeklinde doğradığınız közlenmiş biberleri, halka şeklinde doğradığınız turşuları ve zeytinleri, açık deniz somonunu, mısırı ve son olarak ince kıydığınız maydanozları ekleyip karıştırın. Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirip 1 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.