Volovan nasıl yapılır? Volovan tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Davet yemeklerinin, şık yemeklerinizde yer verebileceğiniz volovan tarifini sizler için reçeteledik. Milföy hamurundan yapılan hem tatlı hem de tuzlu şekilde de servis edilebilir. Peki volovan nasıl yapılır? İşte tüm gerekli malzemeler...

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

25 dakika

KALORİ

340

Volovan, fransızca “vol-au-vent” in okunuşu; “rüzgarda uçan” anlamına geliyor. Yani rüzgar kadar hafif anlamını taşıyor. 

Volovan tarifi için gerekli malzemeler

  • 10 adet milföy hamuru
  • 1 adet yumurta

Harç için

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 gr mantar
  • 50 gr krema
  • 20 gr rendelenmiş eriyen peynir
  • Tuz
  • Karabiber

Volovan hakkında

Tuzlu veya tatlı olarak bir başlangıç veya tatlı olarak servis edilir. Silindir şeklinde küçük bir sepet veya puf böreği kalıbıdır. Ayrıca tapas veya meze olarak sunmak için minyatür olarak yapılırlar.

Volovan tarifi adım adım yapılışı

1 Milföy hamurlarını yuvarlak şekilde kesin.
2 İki yuvarlak milföyü üst üste koyarak üsttekinin içerisinden bir küçük yuvarlak daha kesin.
3 Yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirilir.
4 Mantarlar doğranır ve sıcak yağlı tavada sotelenir. İçerisine krema ve peynir eklenerek karıştırılır.
5 Baharatlar ilave edilir ve milföy hamurlarının içerisi doldurulur. Afiyet olsun.

PÜF NOKTASI

Üzerine sebze ile servis edebilirsiniz. İç harcı için tavukta kullanabilirsiniz.