Köfte nasıl yapılır? Anne köftesi tarifi, malzemeler ve yapım aşamaları...

Köftenin Türk mutfağında yeri ayrıdır. Hem pratik hem de besleyici olması nedeniyle neredeyse herkesin favorisi olmaya aday yemeklerin başında geliyor. Bir de tarif annenizin yaptığı gibiyse tadından yenmez. Biz de sizin için annenizin köftesine en yakın olanı hazırladık...

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

-115 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

10 dakika

KALORİ

750

Köfteyi kim sevmez ki... O enfes kokusu burnunuza cız bız sesi ise kulaklarınıza gelmiştir bile... Herkesin sevdiği, damak tadına uygun farklı bir köfte tarifi vardır. Ancak birçok kişinin favorisi 'anne köftesi'dir. Peki, bu güzel tarifi evde denemeye ne dersiniz? İşte aradığınız pratik ve lezzetli anne köftesi tarifi...

Anne köftesi için malzemeler:

  • 750 gr kıyma
  • 2 soğan
  • 4 dilim ekmek içi
  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Kokusu burnunuzda, lezzeti damağınızda; Nefis anne usülü köfte adım adım yapılışı

1 Kıyma, rendelenmiş soğan, ufalanmış ekmek içi, yumurta, karabiber ve tuzu derin bir kapta yoğurun.
2 Yoğurduğunuz harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde şekillendirin.
3 Tereyağını tavada ısıtın.
4 Köftelerin her iki tarafını da kızartıp sıcak servis yapın.

PÜF NOKTASI

Köfteyi kızartacak yağınızın tereyağı olmasına özen gösterin. Alışılagelmişin dışında farklı bir lezzetle karşılacaksınız.