Selam arkadaş

Mazhar Alanson’dan Benim Hala Umudum Var şarkısını açarak okumaya başlayabilirsin. Veee okuman bitince güne enerjik devam etmek için American Authors’tan Best Day of My Life şarkısını dinlemelisin.

Ceyda Düvenci

Ceyda Düvenci


Selam arkadaş

Tarih 16.04.2018. Doğum günüm. 41 yaşımdayım artık. İtiraf etmeliyim gün biraz karamsar başladı. Neden? Ben de bilmiyorum. İçim bulutluydu azıcık. Sonra derin bir nefes aldım ve kendi kendime hatırlattım; kabul et her şey olması gerektiği gibi. Aslına bakarsan arkadaş, hayat oldukça yolunda gidiyor. Şükür hanelerimin bol olduğu zamanlardayım. Yuvam huzurlu, sağlığım yerinde, evlatlar mutlu, dostlar etrafımda, aşık olduğum kocam yanımda... ‘Eee daha ne?’ dediğini duyar gibiyim... Ki ben de dedim o sabah kendi kendime: Daha ne???

‘Daha’ için değildi sanırım bulutlar! Hayata yetişme kaygısı ve gelecek korkusu olduğuna karar verdim sonradan ve dedim ki kendi kendime; yaşadığın anı kaygılarla doldurma! Nefes aldığın an keyifle geçsin ki keyif getirsin beraberinde. Ve hemen şükür ettim VAR dediğim, sahip olduğum her şeye. Bu aralar yeni egzersizim bu arkadaş; sahip olduğum her şeyi yazıp VAR diye bitirip var olduğu için teşekkür ederim diyorum. Örnek;
Çok sevdiğim bir kocam VAR. Teşekkür ederim.
Çok sevdiğim iki çocuğum VAR. Teşekkür ederim.
Severek yaptığım bir işim VAR. Teşekkür ederim.
Sağlıklıyım. Teşekkür ederim.

Bu liste yaz yaz bitmez ama inan bazen tıkanıyorsun. Sevdiğim çay bardağıma bile teşekkür ediyorum; amaç bir defter dolusu teşekkür ve var listesi yapmak. Bana iyi geldi, bence sen de denemelisin.

Yani arkadaş, günün sonunda şiirde de dediği üzere ben kaygılarla vedalaşıp dört dörtlük yaşamaya karar verdim. Yeni yaş için aldığım ilk karar bu.

Gelelim devamına; yani ikinci kararıma. İş programımın çok yoğun olduğu zamanlarda oturup hasretle boş geçecek günlerim için liste yaparım. Yapacaklar listesi. Listede yok yok.
Kocayla baş başa gezmek istediğim şehirler
Gitmek istediğim konserler, festivaller, sergiler
İzlemek istediğim oyunlar, filmler, diziler
Okumak istediğim kitaplar
Evde yapmak istediklerim üst başlığında çeşitli temizlik ve düzenleme planları
Buluşup iki lafın belini kırmak istediğim dostlar listesi
Alışveriş listesi

Tahmin edersin ki arkadaş bu liste upuzuuuuun bir liste. Peki sor bakalım, iki gün üst üste boş günüm olsa yapıyor muyum yazdıklarımı. Kocaman bir HAYIR.

O zaman neden bu liste yazılıyor arkadaşım? Madem boş günlerinde kendi bildiğini yapacaksın, neden ha bire liste yapıyorsun dedim kendime sonunda ve doğum günümde aldığım ikinci karar böylece oluştu. Hiçbir şeyi erteleme. Hayatı akışına bırak. Liste yapmaktan vazgeç. Boş günün geldiğinde tam da o gün ne yapmak istediğine karar ver ve yap. İşte böyle arkadaş!

Sonra da tabii ki şahane bir gün geçirdim, kapı hiç susmadı, ev çiçek bahçesine döndü. Telefonum hiç durmadı ve günün sonunda hemen hemen tüm dostlarım evimizdeydi. Çok güzel bir gece geçirdik beraberce ve ben yine çocuklarım mışıl mışıl uyurken sevdiğimin koynunda ‘şükürler olsun’ dedim ve gülümseyerek uykuya daldım.

Arada bulutlanacağız elbet. İnsanız olur... Kabul... O da geçer yahu... Önemli olan güneşini doğurabilmek, yağmurda gökkuşağı seyredebilmek, rüzgarda dans edebilmek...

Selam arkadaş - Resim : 1

Enerjik ve heyecanlı uyanıyorum. Güçlü ve sağlıklı hissediyorum. Bugün yepyeni bir gün. Kararlarıma güveniyorum. Hayatımda mutluyum. Kendimi seviyorum. Herkesi sevgiyle selamlıyorum. Tüm duygularımı kabul ediyor, hepsine hak veriyorum.
Sürprizlere hazırım...
MELİMELEK AJANDA
MAYIS AYI MOTTOSU


Mayıs ayında istersem giderim dediklerim
• 2-13 Mayıs Zorlu’da caz festivali
• 4-6 Mayıs Floral Fest
• 5-6 Mayıs beyler için Big Boyz Fest
• 5-6 Mayıs hanımlar için Diyet Best
• 12-13 Mayıs İyi Yaşam Festivali
• 20-21 Mayıs Chill-Out Festivali

Selam arkadaş - Resim : 2

Okudum, bayıldım, paylaşmazsam olmaz
“Bir Afrika kabilesinde biri yanlış bir şey yaptığı zaman kabile üyeleri bir çember oluşturuyor, o kişiyi çemberin ortasına koyuyor ve iki gün boyunca kişinin şimdiye kadar yaptığı tüm iyilikleri söylüyorlar. Bu kabile üyelerine göre her insan iyidir, fakat bazen insanlar kötü şeyler yapabilir ve aslında bu, onların yardım çığlığıdır. Kötü bir şey yapan kişinin içindeki iyilikle tekrar bağlantı kurabilmek için bir araya geliyorlar.”

Mayıs ayı kitap tavsiyem
• Hasan Ali Toptaş, Kuşlar Yasına Gider, Everest Yayınları (Spotify’da kitabın özel müzik listesi var)
• Meltem Güner, Niyet Defteri, Destek Yayınları

Selam arkadaş - Resim : 3

Hayat Üç Buçuk İle Dört  Arasındadır
Yaşam üzerine fazla geldiği zaman onu zorlama,
Biraz duraksa
Neler olup bittiğine anlam verme!
Mutlaka yanlış bir şey oldu
Düşüncelerin ile dileklerin aynı orantıda değildi,
Ve varlığın ile buluşamadı
Sorun yok, sadece bekle...
Güneş doğacaktır
Rüzgar esecek ve yağmur yağacaktır
Zorlamaya gerek yoktur, olması gereken kendiliğinden olur!
İzlemeye devam et
Şahitlik güzeldir, hem olayın dışındasındır hem de içinde
Zorlamaya gerek yoktur, olması gereken kendiliğinden olur
Hayat üç buçukla dört arasındadır,
Ya üç buçuk atarsın ya da dört dörtlük yaşarsın!
NEYZEN TEVFİK

Bundan 20 yıl sonra yapmadığın şeyler seni yaptıklarına nazaran daha da üzecek. O yüzden, çöz halatları. Güvenli limanlardan ayrıl. Rüzgarları yakala. Keşfet. Hayal et. Fark et.
MARK TWAIN