2015 İlkbahar/Yaz renkleri

Trend renkler hangileri?

İncifer İbiş

İncifer İbiş


2015 İlkbahar/Yaz renkleri

Milano, Paris, Londra, New York Moda Haftaları'nda ilkbahar-yaz renklerini podyumlarda görmeye başladık. Geçen ayki Milano seyahat notlarımda da bahsetmiştim rengarenk bir ilkbahar-yaz bizi bekliyor diye.

Aslında bu kışta renkli bir sezondu. Koleksiyonlar kışın inadına bahar renkleri ile doluydu. Fıstık yeşili, turuncu, mor ve birçok neon renkler hepimizin üzerindeydi. Hatta benim yazlık favorilerimden olan beyaz pantolonda hatrı sayılır bir kış parçası oldu. Ara vermeden renk cümbüşü devam edecek gelecek sezonda...

Her şeyin bir ustası olduğu gibi renginde ustası var tabii ki. Dünyaca ünlü renk otoritesi olan Pantone 2015 İlkbahar-Yaz trendini Marsala olarak ilan etti. “Marsala ne ya!” diyenlerinizi duyuyorum. Bu daha ne ki bu yıl çok artistlik renk duyacaksınız. Şişe yeşili mi ararsınız, pas rengi mi,  marigold mu, elektrik mavisi mi… Pantone 2015 yılınının diğer trend renklerini ise; Strawberry Ice (buzlu çilek), Aquamarine (deniz mavisi), Scuba Blue (scuba mavi), Lucite Green (cam yeşili), Classic Blue (klasik mavi), Toasted Almond (kavrulmuş badem), Tangerine (mandalina turuncusu), Custard (koyu vanilya) ve Glacier Gray (buz ğrisi) olarak açıkladı. Trend bunlar öğreniyoruz kızlar kaçarı yok. Yakaladığıma soracağım haberiniz olsun. Biz birkaç rengi inceleyelim bakalım. Nelerle kombinleyebiliriz nasıl kullanırız?

Toprak ve şarap rengi arasında bir renk olan Marsala benimde bu kış üzerimden çıkarmadığım favori rengimdi. Yaz aylarında da devam edecek bu akım oldukça hoşuma gitti. Kıyafetler dışında, ayakkabı, çanta ve aksesuarlarda da oldukça seçenek bulabileceğiniz bu asil renk sizin de favorileriniz arasına girecek. Mavi, gri ve kum renkleri ile kombinleyebileceğiniz bu rengi yaz aylarında beyaz ile de rahatlıkla kullanabileceksiniz. Bu arada yaz aylarında da Marsala rengi rujlar ile yine seksiyiz..

2015 İlkbahar/Yaz renkleri - Resim : 1

Aqua mavi, yaz boyunca sokak stilinde, plajlarda, gece kıyafetlerinde oldukça popüler olacak gibi duruyor. Beyaz, bordo, lacivert, dore ve soft renkler ile kombinleyebileceğiniz renk açık bir renk olması nedeniyle sizi daha kilolu gösterecektir. Bu renk bir pantolon yerine bu renk uçuş uçuş bir etek veya gömlek tercih etmek daha doğru olacaktır.

2015 İlkbahar/Yaz renkleri - Resim : 2

2015 İlkbahar/Yaz renkleri - Resim : 3

2015 İlkbahar/Yaz renkleri - Resim : 4


Greyfurt rengi dediğimiz renk ise yanık tende en iyi duracaklardan biri. Taba, turuncu, sıklemen gibi canlı renkler ile kombinleyebilirsiniz. Milano oda haftasında mini elbiseler ve uzun yazlık ceketler ve birçok koleksiyonda ünlü modacılarında tercihi oldu. Mayo, şal, çanta ve ayakkabı gibi aksesuarlarda bu rengi iyi taşıyan parçalar.  Bu renk ruj ve allıklar ise yaz boyunca sizi doğal gösterecek çantanızdan çıkarmayacağınız ürünler olacak.

2015 İlkbahar/Yaz renkleri - Resim : 5

Mari gold, aslında hardal renginin biraz daha canlı ve parlak olanı diye düşünebiliriz. Seçtiğiniz kumaşlar ve modeller ile yaz gecelerinin yıldızı siz olabilirsiniz. Benimde pırıltılı kumaşlarda en beğendiğim renkler arasında olan Mari gold bu yaz da gündüz ve gece olmak üzere vazgeçemeyeceğimiz bir renk olacak. Yeşil, siyah ve krem rengi ile kombileyebilirsiniz Mari gold'u. Bu renk göz farı ise makyajınıza ışıltı katacaktır.

2015 İlkbahar/Yaz renkleri - Resim : 6

2015 İlkbahar/Yaz renkleri - Resim : 7

Pas rengi ise aslında 80'lerde çok popüler olan yıllar sonra tekrar şahlanan renklerden oldu. Ay hiç sevmezdim bu rengi de çocukken annemin bir ceketi vardı bu renk anneme göre kiremit rengi Pantone’ye göre Rust yani pas rengi. Bu arada annemin o ceketi için şuan neler vermezdim. Mavi ve sütlü kahve ile kombileyebileceğiniz bu rengi yaz gecelerinde saten ve ipek kumaşlarda kullanırsanız şahane olur. Kızıl ve kumral olan hanımlar sizde bu renk rujlarla makyajınızı tamamlayabilirsiniz.

2015 İlkbahar/Yaz renkleri - Resim : 8

Elektrik mavisi halk arasında saks ve gece de deniyor. Her sezon ihtişamını kaybetmeden istikrarlı bir şekilde yerini alıyor. Gece ve gündüz her yerde kullanabileceğiniz bu renk ise canlılığı ve enerjisi ile oldukça güzel duruyor. Benim 2 sezondur neredeyse her parçada kullandığım bu rengi siyah, taba, bordo, ekru renkleri ile kullanabilir. Çanta, ayakkabı, şal ve uzun ceketlerde ise tek parça tamamlayıcı olarak da kullanarak şık ve enerjik bir görüntü sağlayabilirsiniz. Plajlarda da bu yıl varlığını hissedeceğimiz bu renkleri gözlük camlarında kullanmaya devam edebiliriz. O aynalı gözlüklere verdiğimiz paraların hakkını sonuna kadar verelim.

2015 İlkbahar/Yaz renkleri - Resim : 9

2015 İlkbahar/Yaz renkleri - Resim : 10


Benim favori renklerim yukarıdakiler ama diğerlerini de sizinle paylaştım. Her zaman dediğim gibi moda diye asla yakışmayan şeyleri kullanmayın, almayın. Teninize, saç renginize, göz renginize, fiziğinize, stilinize en yakışan renkleri ve modelleri tercih etmelisiniz. Sadece siyah giyerek bile asil ve şık olduğumuzu unutmayın.