Tulum nasıl giyilir?

Aslında bir kaç yıldır tulum modası var ama tabi yıllarla birlikte form değiştiriyor modeller, tasarımlar, çizgiler, kumaşlar, detaylar ve çok daha iyi olmaya başladı.

İncifer İbiş

İncifer İbiş


Tulum nasıl giyilir?

Yine bir gün oturdum geleni geçeni izliyorum. Garip geldi bir an kulağıma geleni geçeni izlemek ne yaa! Kızım senin işin gücün yok mu dediğinizi duyar gibiyim. Ne var? Hayret bir şey sanki hepiniz otururken arkadaşlarınızda dünya ekonomisini, NASA'daki gelişmeleri tartışıyorsunuz. Biliyoruz ki dedikodunun dibine vurup, kimleri kimleri harcıyorsunuz o masalarda şimdi konuşturmayın beni.. Erkekler siz sakın bu işten sıyrılmayın sizin dedikodu potansiyelinizi de biliyorum, siz de çok fenasınız...

Kızlı erkekli Bebek'te gelenin geçenin olduğu bir kafe’de oturuyoruz. Ben yine biriyle uğraşıp eğleniyorum, gülüyoruz filan o sırada bir erkek arkadaşımızdan YUH ABİ YA! diye bir şey duyduk. Ne oldu be filan deyince şu geçenlere bakın dedi. Bir davete gittiklerini düşündüğümüz bizim yaşlarımızda bir çift geçiyor önümüzden kadın 1.80 boylarında incecik, çok güzel olmasının yanında çokta havalı ve şahane beyaz bir tulum giymiş. Kadını görünce önce hepimiz ay bari gösterme filan diye çocuğa yüklendik ama biraz daha bakınca tablo başka.. Sevgilisi/Eşi olduğunu düşündüğümüz yanındaki adam Kadın’a göre daha kısa ama inanılmaz şık, janti ve karizmatik..! Giydiği pantolon üzerinde sanki photoshop ile koyulmuş kadar kusursuz, gömlek santimetresine kadar üzerine dikilmiş gibiydi.

Tulum nasıl giyilir? - Resim : 1

Tepkiyi gösteren arkadaşımız dedi ki yıllardır bu kadınlar bu Tulum’u niye giyer der dururdum bugün anladım ki giymek var giymek var. Nasıl zarif nasıl şık durmuş dedi. Hemen arkasına "dur dur sen de bir kaç yıl önce bir tulum giymiştin bir davette çok beğenmiştik hepimiz hakkını yemeyelim" dedi.. Kıyamam hemen sevindirdi beni de, mutlu etti. O yüzden benim arkadaşım hepsi uzun yıllardır. Arkadaşlığımız beni övdükleri el üstünde tuttukları sürece istikrarını ve bağlılığını korur. Biliyorlar da böyle davranıyorlar. Hahaha! Şuan beni tanıyanların kahkaha attığını deli ya dediklerini, tanımayanların bu nasıl bir ego, nasıl bir narsistlik dediklerini duyar gibiyim.

Gerçekten dediği kadar var çok iyiydi. Bir arkadaşımızda diyor ki tulumdan mı bahsediyoruz kadından mı? Her ikiside dedi. Hem güzel, hem zarif, hem giyinmeyi biliyor. Gerçekten haklı hepsi aynı anda ne yazık ki çok fazla olamıyor. Erkekler içinde geçerli bu söyledikleri aslında güzel/yakışıklı olmayabilirsiniz ama iyi giyiniyor ve bir de üzerinizdekini yakıştırıyorsanız 1-0 öndesiniz her zaman.. ;)

Aslında bir kaç yıldır tulum modası var ama tabi yıllarla birlikte form değiştiriyor modeller, tasarımlar, çizgiler, kumaşlar, detaylar ve çok daha iyi olmaya başladı. Ben mesela eskiden asla tulum giyemeyeceğimi bana yakışmayacağını düşünürdüm ama sonra bir kaç farklı tarzda model deneyince yakıştırdıklarım oldu ve giymeye başladım. Aşağıda üzerimdeki siyah dantel ve krep kumaştan olan tulum 2015 Elie Saab sonbahar-kış sezonu koleksiyonundan..

Tulum nasıl giyilir? - Resim : 2

Önce kendinizi ve fiziğinizi tanımalısınız size hangi model, hangi renk hangi kesim tulum yakışır onu bulmanız gerekiyor. Tulum taşıması zor bir parça kadınlarda, kamufle etmeniz gereken yerleri kamufle etmeyi beceremezsek felaket oluyor. Bir kere ne kadar zayıf olursanız olun daracık bir tulum asla ve asla hiç şık durmuyor. Mutlaka bir tarafının dökümlü olması gerekiyor. Bacaklarınız kalınsa alt kısmının bol olması gerek, üstünüz kalınsa üstünüzün dökümlü olması gerek. İnce yapılı biriyseniz üst kısmı vücudunuza oturan alt kısmı dökümlü olan modelleri tercih edebilirsiniz. Kilolu olanlarımız bir kere kesinlikle çiçekli ve desenli modelleri tercih etmemeli siyah, lacivert gibi düz ve vücut yapınıza göre sizi daha ince gösterecek modelleri ve kumaşları tercih etmelisiniz. Bu arada illa tulum moda diye tulum giymek zorunda da değilsiniz. Yani baktınız yakışmıyor giymeyin hep diyorum herkese her şey yakışmak zorunda değil, herkes her şeyi moda diye giymek zorunda değil. Bana da yakışmayan ve giymediğim bir sürü şey var. Ama bunun için karalar bağlamıyor bir eksiklik hissetmiyorum.

Sadece günlük hayatta değil gece davetlerde hatta düğün, nişan gibi özel günlere bile son dönemde sıklıkla tercih ediliyor. Bu sezon Dolce Gabbana, Chloe, Fendi, Alice Olivia, Gucci gibi ünlü markaların koleksiyonlarında da yer alan gözde parçalar arasında...

Tulum nasıl giyilir? - Resim : 3

Günlük hayatta da birçok model ve tarzda tulum alternatifleri bulunuyor. İpekyol, Zara, H&M, Network gibi markalar çiçekli rahat kumaşlar ve penyelerden günlük alternatifler sunarken yine kumaş ve şifon modelleri ile gece içinde koleksiyonlarında farklı alternatifler bulabilirsiniz.

Ben en çok üst kısmı vücuda oturan alt kısmı daha bol kesimli, ya da alt kısmı dar kısa paça olan üst kısmı anvelop gelen modelleri beğeniyorum. Ayrıca günlük hayatta bence şort tulumlarda çok kullanışlı ve rahat oluyor.