SUITS!

Davetlerin en gözdesi ve asili bu sezonda pantolon – ceket takımlar...

İncifer İbiş

İncifer İbiş


SUITS!

Aklınıza ilk ne geldiğini biliyorum. Harvey Specter! Benim de aklıma ilk o geliyor ne yalan söyleyeyim ama konu onun çok dışında ☺ Konumuz rengarenk takım elbiseler... Yılbaşında Londra’da gezerken takım elbise yeniden moda olacak bahar ve yaz aylarında diye kendi kendime düşünürken ben bu kadar listenin başına oturacağını düşünmüyordum. Hangi mağazaya girerseniz en az 5-6 model ve renkte pantolon ve ceket bulabiliyorsunuz. Sokakta, davetlerde herkes ayrı bir pantolon–ceket kombini ile karşımıza çıkıyor. Şoktayım! Ne çabuk ayak uyduruyoruz, maskulen olduğunu düşündüğümüz çok nadir tercih ettiğimiz şeyleri bir anda nasıl tekrar gündeme listenin en başına taşıyoruz. Modanın gücü!

SUITS! - Resim : 1

Benim için blazer ceket iş kadınının kurtarıcısı olmakla birlikte zaman zaman da fazla old fashion olmaktan asla kurtulamadı. Bunun ötesine ancak bu sezon geçebildi. Modeller inanılmaz güzel ve çeşitli, renkler oldukça cesur ve cıvıl cıvıl o resmi havasından çıkmışlar.. “Resmi ”yerine burada birkaç benzetme yapabilirdim güler eğlenir okurduk ama yok mümkün değil. Biz kadınlar her kelimeden her cümleden kendimize bir şey çıkarıp, alınıyoruz ve sonra bunu öyle bir gündem yapıyoruz ki bizlerde artık eğlence kısmını es geçmek zorunda kalıyor ve direkt konuya giriyoruz. Bununla ilgili bir geri bildirim aldım ve kendi aramızda da çok konuştuk, tartıştık ama sonuç nasıl baktığımızla orantılı çıktı. Konumuzdan çok alakasız ama bunu sizinle paylaşmak istiyorum ki, biz kadınların artık çok daha özgüvenli ve kendisiyle barışık olması ve hem cinsinden zarar gelmeyeceğine biraz daha inanması ve güvenmesi gerekiyor. Yoksa geldiğimiz nokta korkunç!

SUITS! - Resim : 2

Konuyu hemen özetliyorum. “Sarışın” olmakla ilgili bir espri yapmıştım ama yıllardır süregelen ve birbirimize yapınca güldüğümüz türden esprilerden, buna bir kişi alınmış mail atmış. “Ben de sarışınım ne demek istiyorsunuz diye..” E ben de sarışınım, etrafımda birçok sarışın ile de arkadaşım birçok sarışın kadın tanıyorum. Kaldı ki ben sarışınlara kötü bir şey neden söyleyeyim? Bu kadar alıngan olmayın, bu kadar kalbinizi kötüye hazır tutmayın hayat bu kadar kötü değil, başımıza ne gelirse gelsin kötüyü en başa yerleştirmek yaptığımız en büyük yanlış. İnsanlardan kötülük görüyor olabiliriz, haksızlığa uğrayabiliriz bir sürü talihsizlik yaşayabiliriz ama kalbinizi bozmayın ki artık kötü olan şeylerde düzelsin, iyilik ve iyi düşünceler en başa otursun hayatlarımızda...

SUITS! - Resim : 3

Tüm hemcinslerime sesleniyorum; Hayatta en önemli şey insanın kendini sevmesi, kendiyle barışık olması, kendine güvenmesi, kendine saygı duyması egodan kompleksten arınmış olması… O zaman böyle şeyleri yanlış anlamaz, kendinize dert etmez, insanları üzmez, kırmaz gülüp geçersiniz. Kendine güvenen kadın kendiyle barışık olan kadın her zaman her yerde bir adım önde pırıl pırıl parlıyor. Bunu unutmayın lütfen. Ve ben bir kadın olarak öyle kadınlara hayranım... Bayılıyorum.

Hadi konumuza geri dönelim; Ben en çok beyaz, pembe ve kırmızı olan renklerini sevdim bu sezon ki takım elbiselerde... Dar paçalı, slim fit dar kesim ceketler, bol paça ve boyfriend kesim dediğimiz daha salaş ve bol modeller ile çeşit çeşit kumaştan birçok seçeneği mağazalarda göreceksiniz.

Bunları kombinlerken dikkat etmeniz gereken birkaç şeyi sizinle paylaşmak istiyorum. Bir davete giderken eğer dar ve kısa paçalı bir pantolon tercih edeceksiniz. Mutlaka stiletto veya tek bantlı stiletto tercih etmelisiniz hem bacak boyunuzu daha uzun bileğinizi daha ince gösterir, hem de çok daha zarif ve asil durur. Bol paçalı ve uzun bir pantolon tercih edecekseniz ise stiletto yine iyi bir alternatif olmakla birlikte boyunuzun biraz daha uzun görünmesini ve daha fit durmasını istiyorsanız platform topuklu ayakkabıları da tercih edebilirsiniz. Bence bu dökümlü pantolonlarda bacak boyu ne kadar uzun durursa pantolonda o kadar güzel duruyor. Tek dikkat etmeniz gereken pantolon paçasının ayakkabıyı kapatacak kadar uzun olması...

SUITS! - Resim : 4

Özellikle beyaz takımın altına ten rengi ayakkabı her zaman daha yumuşak bir geçiş ve çok daha şık duruyor. Belki daha farklı soft renkte ayakkabılarda olabilir ama siyahı çok iyi ve zarif modellerde tercih etmeliyiz.

Takım elbiseleri artık günlük hayatımızda da giydiğimiz için babet, loafer, sneakers, spor ayakkabı modellerini de rahatlıkla kullanabilir oldukça da cool bir görüntü verebilirsiniz.

Gelelim ceketlere; ceketin içine ipek bluzlar, ipek gömlekler, dantel veya saten büstiyerler oldukça şık duruyor. AMA! Lütfen sutyen giyip onu büstiyer gibi düşünüp o şekilde çıkmayın, çünkü oldukça ucuz bir görüntü oluyor. Victoria mankenlerinde görüyoruz çok yakışmış diyoruz ama burası ne  Los Angeles ne de siz bir Adriana bir Alessandra değilsiniz / değilim bunu kabul edip ona göre giyinelim lütfen. Dekoltenin yerinde ve makul olanı her zaman çok şık duruyor evet ama bu kadarı bence biraz fazla ve gereksiz.. Kruvaze ceketlerde yaka daha kapalı olduğu için belki onun içine olabilir ama onda da yaka çok açıksa bir iğne, broş yardımı ile biraz daha kapatılabilir. Spor kesim ve keten takım elbiselerin içine ise penye tişörtler tek ve en güzel seçenek bence.

Bu takım elbiseler aslında oldukça iddialı olduğu için sade takıları tercih edebilirsiniz. Küpe, bileklik en güzel seçenekler ince ve zarif kolyeler de öyle ama kalın ve çoklu kolyelerden kaçınmalısınız. Ceketin üzerine onlar hem göğsünüzü daraltacak hem de boynunuzu kısa gösterecektir. Cekete birkaç tane farklı broş takarak şıklaştırabilir farklı bir hava katabilirsiniz ya da illa abartı takı seviyorum diyorsanız daha gösterişli küpeler ve kollarınızı 2 kat kıvırıp kalın kelepçe bileziklerde kullanabilirsiniz. Çanta olarak ise clutch ve zincirli kola astığımız yandan minik çantalarımızı tercih edebilir ama büyük çantalarımızı da spor ayakkabı ve loafer ayakkabı tercihlerimizde kullanabiliriz.

SUITS! - Resim : 5

Özellikle şu marka demeyeceğim çünkü tüm markalarda birçok çeşit pantolon-ceket takım modeline, rengine, kalıbına rastlayacaksınız.  Kendinize en uygun olanı deneyerek karar verebilirsiniz. Yukarıda söylediğim gibi benim favorim beyaz, pembe ve kırmızı ama birçok yaz rengi ile birlikte siyah ’ta her zaman en iyi tercihlerden olabilir. Yaz aylarında gri tonları, lacivert, çizgili ve kareli kumaş alternatifleriyle birlikte desenli olan modelleri de tercih edebilirsiniz.  Zara’da geçenlerde sarı bir takım gördüm ceketin kalıbı şahaneydi ama bedeni yoktu. Denk gelen alabilir hem rengi hem kalıbı çok iyiydi.

Bol davetli, bol seyahatli bir yaz olsun... ☺