Sezonun sıcak trendi – Triko!

Kendimi bildim bileli üşürüm… Kendimi bildim bileli çorapsız gezerim… Kendimi bildim bileli hastayım…

İncifer İbiş

İncifer İbiş


Sezonun sıcak trendi – Triko!

Baktım ki olacak gibi değil soğuk havalar karşında direnmemeyi mücadele etmeyi bırakma kararı aldım. Zaten dirediğim, mücadele ettiğim o kadar şey varken buna da gerek yok artık. Bu kış bende sizler gibi çorap, kazak, bot filan giyeceğim. Artistliğin lüzumu yok zatürree olacağım yoksa genç yaşta..

Ama yani hepsi için bir bahanem var. Gerçekten yaşıyorum ki yapmıyorum yani şımarıklık filanda değil düşününce..

Çorap kaşındırıyor giymem. Adı da ne çirkin “külotlu çorap” ne ya?! Bilmem kaç yüz bin Den çorap yapacağınıza birinizde çıkın şunun adını değiştirin Allah Aşkına..  Değişiklik sadece sanat bilim adına olmaz şöyle şeylere de el atın sektörün duayenleri…

Bot, Çizme hareket alanımı daraltıyor sanki her an takılıp bir yere düşecekmişim hissi veriyor. Giymiyor muyum giyiyorum tabi ama minumum düzeyde olan alışkanlığımı ilk kış orta düzeye bir sonraki kışlar maksimuma çıkarmayı hedefliyorum. Geçen yakın bir arkadaşıma” hasta oldum” dedim. “10 derecede babetle gezersen olur” dedi. Dost gibi dostlarım var çok şükür! ☺

Sezonun sıcak trendi – Triko! - Resim : 1

5 derecede İpek gömlek ve tişört giymek yerine triko, kaşmir gibi dokuma kışlık giysileri tercih edeceğim. Arada ipek gömleğimi de giyerim arkadaş, özlerim ben.. İpek Gömleğime dokunma! En sevdiğim.. O boğazlı kazakları giydiğimde sanki birileri beni boğazlıyor gibi. Bazı trikolar dışardan çok güzel ama giydiğinde hastanelik ediyor. Saçmalama diyorsunuz şuan ama başıma geldi vallahi… Kazak hastanelik eder mi demeyin, etti. Bir mağazadan yıllar önce tüylü çok şık bir kazak alıyorum ve giyip işe gidiyorum. Öğlene kadar kaşınıyorum filan ama şık ve havalı ya dayanıyorum. Öğleden sonra nefes alamamaya öksürmeye başlıyorum sonra nefes almam %30lara filan düşünce hastaneye götürüyorlar beni.. Muayene, oksijen, tetkikler derken üzerimdeki kazağın tüylerini her solukta yuttuğum ve onların broşlarımı tıkamasından dolayı nefes alamadığım ortaya çıkıyor. Herkes şok, ben yok artık ancak benim başıma gelebilirdi bu diye söyleniyorum. Uzun bir süre şirkette süsünden ölecekti diye dalga geçtiler. Yani anlayacağınız yün asla giyememekle birlikte daha soft dokuma kazaklar ile hayatımı sürdürüyorum.

Kaban, Mont, Atkı gibi her türlü kışlık parçaları kısa süreli üzerimde kaldıkları için kullanıyorum. Eldiven ve şapka konusunda çok iyi değilim. Mesela evde en az 10 deri eldivenim var 7’sinin teki yoktur. Bu kış bir akım başlatıp farklı eldivenler takabilirim. Bilin ki özene bezene aldığım eldivenlerime kıyıp da atamadığımdan.. Deri eldiven altı üstü demeyin ben nerde antin kuntin bir şey buluyorum onu alırım, sonra kaybederim. ☺

Sezonun sıcak trendi – Triko! - Resim : 2

Bu kış triko sezonu olacak. Aklınızın alamayacağı kadar triko modeller ile karışılacaksınız. Moda haftalarında takip ettiğim, yeni sezonunu gezdiğim izlediğim tüm markaların koleksiyonlarının %70’i triko ağırlıklı olmuş. Ürün yelpazesi ise oldukça genişlemiş. Triko elbiseler, pantolonlar, tunikler, yelekler klasik parça olan kazak ve hırkaların yanında yerini alıyor hatta tahtını da sallayacak gibi.. Çünkü artık farklı bir şeyler denemeyi, giymeyi seviyoruz. Triko elbiseler ve triko pantolonlar inanılmaz rahat ve modern çalışılmış bu sezonda.. Ben birkaç tane aldım ve üzerinden neredeyse çıkmıyor. Hatta tam sezon başında tek rengini aldığım ve yazlık üstler ile kombinlediğim triko pantolonların diğer renklerini de gidip aldım. Elbise hayat kurtarıcı bir parça bence, giy çık. Birde kışın trikoların bu kadar trend olması şahane oldu.

Sezonun sıcak trendi – Triko! - Resim : 3

Bu parçaları alırken dikkat etmeniz gereken birkaç önemli detay var. Dokuma ürünler olduğumuzdan daha kilolu gösterir ve kusurlarımızı neredeyse kapamaz hatta çıkarır. Çok zayıf ve ince değilseniz üzerine tam oturan triko pantolonları, elbiseleri tercih etmemelisiniz. Kaldı ki zaten triko pantolonlar daha dökümlü tercih edilmeli, triko elbiselerin için ise vücudunuzu toparlayan korse tarzında kombinezonlar giyerek kullanmalısınız. Korse derken sadece kilolu olanlar için söylemiyorum bunu zayıf olanlarda kesinlikle kullanmalı. Vücudu toparlama için elbisenin üzerinizde çok daha iyi durduğunu görecekseniz. Tüm iç çamaşırı markalarında bu tarz korse kombinezonlar bulunuyor. Intimissini, Oysho ve Penti gibi markalara bakabilirsiniz.

Sezonun sıcak trendi – Triko! - Resim : 4

Hı bir de korseye ihtiyaç olmayan triko elbiseler var onlar çok sıkı örülmüş vücudunuzu kaplayan ve incecik görünmenizi saylayan modeller.. Balmain, Herve Leger ve Alaia Paris bu işi en iyi yapanlardan…

Triko elbise ve bol triko pantolonlar üzerine yine salaş trikolar galiba benim bu sezon en çok tercih ettiklerimden olacak. Kocaman kocaman inci kolyeler ya da küpeler, yine gösterişli broşlar ile şıklaştırıp üzerine deri ceket ve maxi boy paltolar ile tamamlayabilirsiniz.

Sezonun sıcak trendi – Triko! - Resim : 5

Bu elbiselerde en önemli detay ise ayakkabı tercihi bence...
Mini ve tam uzun olmayan diz altı elbise tercih edenler bacağınız uzunsa bootie tercih edebilirsiniz, değilse lütfen ama lütfen giymeyin şu bootieleri.. Daha kısa ve kilolu gösteriyor. İnanın bana ki ben uzun boylularda da çok az bootie beğenirim. Çok doğru kombinlenmeli yoksa facia!

Mini elbiselerde bence en seksi ve güzeli gideceğiniz yere göre seçeceğiniz çizme modellerinden birini tercih etmek. Sokak stilinde spor diz üstü çizmeleri tercih ederken, bir davete giderken akşam çıkarken ise sivri burunlu yüksek topuklu diz üstü çizmeleri tercih edebilirsiniz. Diz üstü olmasa diyenlerinizi duyuyorum ama diz üstü çizme bacak boyunu her zaman biraz daha uzatır ve inceltir.

Sezonun sıcak trendi – Triko! - Resim : 6

Tüm boy triko elbiselerde ise en sevdiğimi şimdi açıklıyorum. Bence sokak stilinin en coolu.. Spor ayakkabı ve Snekears.. Bence oldukça havalı duruyor. Triko elbisesiniz, spor ayakkabınız, maxi paltonuz ve elinize alacağınız bir clutch ile bu kış oldukça havalı olabilirsiniz.

Tüm markalarda triko modeller oldukça fazla ve gelmeye de devam edecektir. Benim kalıplarını, modellerini, tarzlarını beğendiğim Celine, Alaia Paris, Missoni, Balmain, Isabel Marant, Pinko trikoda gerçekten çok başarılılar.. Zara, İpekyol, Mackha, H&M gibi markalar ise bence asla hafife alınmayacak kadar iyi çalışmışlar.