En seksi trend

Birkaç sezondur en sevdiğim parçalardan biri diz üstü çizmeler ama geçtiğimiz sezonlar bu yıl ki kadar yıldızı parlamamıştı.

İncifer İbiş

İncifer İbiş


En seksi trend

Evet, geçtiğimiz yıllarda da hatırı sayılır bir popülaritesi vardı ama siyah deri, süet ve birkaç klasik model dışında pek bir alternatifi yoktu. Bu yıl oldukça fazla renk, model ve kumaş seçenekleri ile sezona damgasını vurdu diyebiliriz. Kadife, rugan, triko, deri, süet materyal alternatifleri ile birlikte gündüzden geceye kadar pek çok model seçeneği ile gardırobumuzun zamansız parçalarından oldu.

Gündüzleri düz veya az topuklu yuvarlak spor hatlı modelleri tercih ederken geceleri daha keskin hatları olan sivri burunlu, ince topuklu modelleri tercih edebiliriz. Deri, süet, kadife, triko artık zamansız materyaller ve rahatlıkla her yerde doğru kombinlenirse kullanılabilir.

En seksi trend - Resim : 1

Bir tek hala rugan deriyi gündüze yakıştıramıyorum. Belki bilekte biten botlarda olabilir ama çizmede oldukça frapan durduğunu düşünüyorum. Çok iyi taşıyanlar ve yakıştıranlar var elbette ama o çizgi çok ince bir çizgi onu iyi tutturmak gerekiyor. Fazla detaycısın diyeceksiniz ama saçınızın fazla dalgası, dudağınızdaki rujun rengi bile bu gibi kombinler de oldukça önemli. Her şeyi bir arada kullanmak bence ekstra seksileştirmiyor bir kadını aksine basitleştiriyor gibi geliyor bana.. Rugan hatta kırmızı rugan bir çizme giyecekseniz makyajınız saçınız oldukça sade olmalı diye düşünüyorum. Sade düz mini bir elbise veya dar bir Jean/tayt üzerine basic bir kazakla oldukça havalı olabilirsiniz.

Dalgalı saçlar, kırmızı ruj, mini bir elbise veya eteğin altına bu çizmeler, üzerine yine bu sezonun çok popüler parçalarından peluş mont veya kürk giyip çıktığımızda asillik ve seksilik dışına çıkmış oluyoruz. Çok gördüğüm için böyle bir örneği sizlerle paylaşmak istedim. Seksilik ve asillik bir arada güzel tek başına seksilik bence iyi not alacak veya dudak ısırtacak bir stil değil.. İnanın bana! Aslında tam da file çorap kullanımı gibi bir şey diz üstü çizme kullanımı çizgiyi aştığın anda yerle birsin. Seksilikten çok uzak basit bir görüntü çıkıyor onda da karşımıza...

En seksi trend - Resim : 2

Bu çizmeleri uzun bacaklılarımız, hadi bacağı uzun değil zayıf olanlarımız öncelikle tercih etmeliler. Sonra bizim gibi orta halli olanlar (hafif zayıf, hafif kısa bacaklı.. bu da nasıl bir cümleyse yazarken kahkaha attım. Ay kıyamam bize ya yazık. ☺ ) yakıştırıyorlarsa, doğru kullanıyorlarsa tercih edebilirler. Oldukça iyi örnekleri de var. Mesela ben.. Hadi şimdi burada beni övelim. Özgüvenimle ben sizi sevgiyle kucaklıyoruz. ☺

Birde uzun boylu, uzun bacaklı birazda balıketi olanlarımız var. Onlar da giymesin bence çok fazla duruyor. Göze batıyor, olmuyor, yakışmıyor.

Mini elbiseler, triko elbiseler, mini etekler dışında midi boy etekler ve elbiselerle de oldukça şık duruyor. Skinny pantolonlar ve taytlar ile günlük hayatta da düz olanları rahatlıkla kullanabilirsiniz. Tayt ve skinny pantolonları sivri burun modeller ile üzerine şık bir bluz veya ceketle gece gezmelerinde de çok rahat kullanabilir, şık olabilirsiniz. Tayt dediysem evde giydiğimiz penye taytlardan değil tabii ki. Toparlayıcı özelliği olan kalın kumaşlı taytları tercih etmenizi öneririm.

En seksi trend - Resim : 3

Çizmenin amacı bacağı biraz daha uzun ve zayıf göstermek kritik nokta ise çizmenin boyu kesinlikle. Bazen tasarımcılar hayal dünyalarında kaybolup o kağıda çizdikleri modeller gibi sanıyor bizi, hepimizin boyu 1.85 hepimiz Victoria mankeniymişiz gibi düşünüp o boylara göre modeller çizip, üretiyorlar. Düşmeyin o tuzağa sakın! Diz üstü çizme dizden en fazla 4 bilemedin 5 parmak yukarıda olmalı. Dahası biraz fazla ve çirkin duruyor.

Tüm tekstil markaları dahil hemen hemen her markada her bütçeye göre çeşit çeşit model bulabilirsiniz. Hatta şuara indirimden gelecek sene için 1-2 çift alabilirsiniz. Gelecek yılda oldukça moda olacak.