Kot Şort kombinleri…

Gardırobumdan hiç eksik olmayan ve tatil valizimin ilk 3’ne giren parçadır kot şort.

İncifer İbiş

İncifer İbiş


Kot Şort kombinleri…

İlk 3 dedim! Diğer 500 parçayı sonra konuşuruz. ☺ Gerçekten 1 haftalık tatile gittiğim yerde sanki 3 ay kalacakmışım gibi gidiyorum. Çoğunu da giyiyorum şimdi bakmayın boşa götürmüyorum. Bunun gündüzü var, plajı var, gecesi var, güneş ürünleri var, bakım ürünleri var var da var. Zaten ben size bir şey söyleyeyim mi 1 haftalık tatile el bagajı ile giden kadın olmaz. Olamaz! Olmasın!

Kot Şort kombinleri… - Resim : 1

Tüm tatili 2 şort 2-3 üst ile geçiren kadını ayakta filan alkışlamıyorum. Takdirlik bir durumda değil bence. Nasıl 1 haftalık tatili o kadarcık şeyle geçirirsiniz anlamış değilim asla aklım almıyor. Üzgünüm kızlar dost acı söyler. Erkek çocuğu gibi 2 şort 2 tişörtle tatile mi gidilir?! Her daim her yerde 50 derecede olsa bakımlı olmak zorundasınız.

Bir de bu 2 parçayla tatile gidenlerden çoğunlukla duyduğum şey “ Tatilde rahat olmak istiyorum, senin gibi sürekli süslü olmak istemiyorum..” Neden? Sanki tatil dışında zincire bağlayıp işkence yapıyorlar, ateşten ipte yürütüyorlar, iş yerine her gün 15 cm topuklu ve kalem etekle gidiyor da tatilde rahat olmak istiyormuş… Hayret bir şey! Asla kabul etmiyorum böyle bahaneler.. Kadınlar hem şık hem rahat olamazlar. O stilettolar da nasıl rahat olabiliriz ama utanmasam sarılır yatarım o derece! İnsanın içinde olacak şekerim. Ben ne dersem diyeyim hala etrafımda değişmeyen böyle arkadaşlarım var ama hakkını yemeyeceğim sözüme kulak veren çok minnoş arkadaşlarımda var. Kız kardeşim diyebileceğim kadar yakın bir arkadaşım ile geçen tatile gittik havalimanında diyor ki “sen söylenme diye ne varsa koydum valize korkumdan..” Hahaha ☺  “Seninle gurur duyuyorum Cocom” dedim.

Kot Şort kombinleri… - Resim : 2

Neyse bu gibi insanlarında valizlerinin en favori parçası olabilir kot şort çünkü plajda ve günlük hayatta olduğu gibi gece de oldukça şık kombinlenirse spor şık kullanılabilir.

Ama elbette bunda da dikkat etmeniz gereken şeyler var. Kot şort bir kere kalın bir kumaştan olduğu için olduğunuzdan daha kilolu durmanız çok muhtemel. Bunun için kendinize yakışacak en doğru modeli bulmanız öncelik burada...

Her şey gibi bu şort boyu ve tarzı olayını da hala kafamızda oturtamayanlarımız var. Kızlar şimdi birkaç detayda anlaşalım ki o sürekli sürekli bahsettiğim komik durumlara kot şort ile de düşmeyelim.

Kot Şort kombinleri… - Resim : 3

Birincisi bikini gibi duran kısalıkta ve darlıkta kot şortlar bence inanılmaz ucuz duruyor. Her şeyin bir ortası var kısa olsun elbette ama yakışsın, yakıştırın üzerinize.. Bazılarınıza arkadan bakıyorum bakılacak gibi değil ben utanıyorum bakarken kadın olarak önden bakıyorum korkunç bir görüntü yani 2 parmak daha uzun olması emin olun sizin havanızdan bir şey götürmeyecek. Daracık olmayacak! Daracık olmayacak ki etleriniz oradan buradan fırlamayacak. Ben çok zayıfım giyebilirim diye mırıldanıyorsanız hayır size de yakışmıyor çırpı bacaklarınızdaki her kemiği görmek zorunda değiliz. Hoş dursa söylerim niye söylemeyim yani sizin zayıflığınızı mı kıskanacağım ben! Ben de zayıfım yani…Hııh!!  ( burada şu gözlerini deviren emoji’yi koymak istedim ama yok tabii.. ) Bence bu Office programlarının mühendisleri de hiç çalışkan değil hala 2013 kullanıyoruz. Pes! Her yıl Silikon vadisinde toplanıp ne konuşuyorsunuz acaba o kadar IT’ci..!?

Ben böyle dedim diye gidip dizin üstünde daracık, arada derede kalmış şaban boy şortlar da giymeyin lütfen. O da çok çirkin duruyor. Hem bacaklarınızı çarpık çurpuk gösteriyor. Hem de olduğunuzdan daha kilolu duruyorsunuz. Her şeyin ortası en güzeli...

Kot Şort kombinleri… - Resim : 4

Üst kısmınız zayıf, ince belli alt kısmınız daha geniş ise yüksek belli olan kot şortları tercih etmelisiniz. Bel kısmının iyi oturması alt kısmının hafif bol inmesi gerekiyor. Bacaklarınıza yapışmasın. (500 kere daha söyleyebilirim bunu) Üzerinize basic tişörtler, ince askılı ipek dantel bluzlar, ipek / keten gömlekler giyip kemer takabilirsiniz.

Üst kısmınız basen ve bacak kısmınıza göre daha kalınsa bacaklarınız daha inceyse o zaman daha düşük belli olan modelleri tercih edeceksiniz. Üzerine ise kemer takmak yerine yukarıda saydığım alternatif üstleri daha rahat kullanacaksınız. Şortun dışında kullanacaksınız. Ki ben onu da çok seviyorum ama o uzunluğu iyi ayarlamanız gerekiyor yataktan kalkmış, kendini sürekli seksi olmak zorunda hisseden Instagram fenomeni kızlarımız gibi sadece gömlek ve tişört ile dolaşıyormuş izlenimi vermeyin sokaklarda...

Kot Şort kombinleri… - Resim : 5

Geceleri ipek bluzlar, ipek gömlekler ile kullanıp küpe, kolye, bileklikler ile şıklaştırıp geceye uygun kombinler yapabilirsiniz. Akşam ama spor kullanmak istiyorum diyorsanız uzun kollu basic tişortlar kot şort ile çok cool duruyor.

Günlük hayatta spor ayakkabı, terlik, sandalet gibi ayakkabı tercihlerinizi aslında akşamları da artık rahatlıkla kullanabilirsiniz. Çok daha şık olmak isteyenler yerine göre topuklu (tek bantlı stilettolar şahane duruyor. ) ayakkabı ve dolgu topuk giyebilirler. “Alaçatı’da topuklu ayakkabı giyip gezmeyin lütfen” diye uyarmak istemezdim aklı başında kızlarsınız siz demek isterdim ama gözümün önünde ayağını kıran, burkan yere düşüp kaşını patlatanlarınızı gördüm. Allah aşkına aklınızı başınıza devşirin ben düz sandalet, spor ayakkabısı ile zor yürüyorum. Her zaman bakımlı, şık olmak demek bu değil haberiniz olsun. Yerine ve zamanına göre giyinmek altın kuralımız.
Kot Şort kombinleri… - Resim : 6