2015'e ışıl ışıl giriyoruz

Haziran, Temmuz, Ağustos’tan sonra en sevdiğim ay Aralık!

İncifer İbiş

İncifer İbiş


2015'e ışıl ışıl giriyoruz

Her yer ışıl ışıl, rengarenk, yılbaşı ağaçları, süslemeler, yeni yıl hazırlıkları, alışveriş, hediyeler, davetler, herkesin karşılıklı birbirine iyi dileklerini iletmesi, gelecek yıldan umutla ve heyecanla güzel şeyleri dilemek beklemek insana kendini en iyi hissettiren şeyler bence. Ben Aralık ayında doğum günü nedeniyle çifte kutlama yapanlardanım. Tebrikler, susmayan telefonlar, ye ye bitmeyen pastalar, hediyeler, çiçekler  ve en en önemlisi insanın yanında sevdiklerinin olduğunu bir kez daha hatırlaması muhteşem bir duygu.. Tarif edilemez bir mutluluk…
2015'e ışıl ışıl giriyoruz - Resim : 1
31 Aralık gecesi kırmızı giymeye ant içmiş kadınlar topluluğu olarak kırmızı bir gece için hazır mıyız?  Bir kına gecelerini anlamam bir de yılbaşı gecelerini. Ben kırmızı giydiğim bir yıl ile siyah giydiğim bir yıl arasında pek fark yaşamadım. Uyuyarak girdiğim yıl ile Eiffel’in tepesinde girdiğim yıl arasında da bir fark yoktu ben size söyleyeyim… Ne bütün yılı yatarak geçirdim ne de elimde şampanya davet davet gezdim. O yılı nasıl geçireceğiniz tamamen kader bir de kaderin yanında biraz aklınızı kullanmamız gerekiyor. Sonra akılsız başın cezasını ayaklar dışında her uzvumuz ve herkes çekiyor. Olmayacak bir şeyin peşine gidersen uzayda da girsen yeni yıla nafile…
2015'e ışıl ışıl giriyoruz - Resim : 2
Nerede nasıl girerseniz girin sadece kendinizi iyi hissedeceğiniz renkleri giymeye ve o anın keyfini çıkarmaya bakın. Ben yeni yıl gecelerine hep mini ve ışıltılı elbiseler yakıştırırım. Mutlaka bir yerimde ışıltı olacak. Kıyafetime yoksa ayakkabım, çantam, aksesuarlarımda mutlaka kullanırım. Sokak partileri dışında mini elbiseleri her yerde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ev partileri, oteller, restoranlar vb. yerlerdeki kutlamalar için bence kuvvetli bir alternatif. Otel de olsa uzun tuvalet bana fazla ağır geliyor bu gece için kısa elbise ile de oldukça şık ve asil olabilirsiniz.

2015'e ışıl ışıl giriyoruz - Resim : 3
Mini elbiselerde dikkat etmeniz gereken en önemli şey fazla dekolte olmaması ve rahat edebileceğiniz modeller. Çünkü mini olması zaten oldukça iddialı olduğu için aynı anda derin bir göğüs dekoltesini veya sırt dekoltesini kaldırmaz. Yok mu öyle elbiseler, giyenler derseniz elbette var ama  ya taşıyabilen insanlar ve ortamlar ya da taşıyamayan rezil olanlar var. Şimdi bir Victoria Secret mankeninde ben nasıl bir elbise görürsem göreyim hiç şaşırmam veya yadırgamam. Kadın zaten sürekli bikini ile ne giyse kapalı gelir. Bir de Allah onlara bir vücut vermiş, neyse oturup tartıştığımıza değmez zamanımıza yazık! O yüzden siz kendinize yakışanı giyin ben sadece size görselleri bir fikir edinin diye veriyorum. Alessandra’nın üzerindeki elbiseyi giyip çıkın demiyorum. Benim ne eksiğim var ondan o partinin yıldızı ben olacağım diyorsanız kim tutar sizi. Ben giyemem mesela onda netiz!
2015'e ışıl ışıl giriyoruz - Resim : 4
Klasik straplez elbiseler dışında yakası kapalı sırt dekoltesi olan, uzun kollu sadece biraz göğüs dekoltesi olan veya hiç dekoltesi olmayan maxi mini elbiseler bence çok şık ve asil duruyor. Ben genel olarak zaten fazla dekolteyi bir arada seven ve yakıştıran biri değilim. Dekolte doğru kullanıldığı zaman şık ve zarif duruyor. Fazlası zarar…
2015'e ışıl ışıl giriyoruz - Resim : 5

Payetli kumaşlar, kendinden pırıltılı kumaşlar bu geceye en yakışanlar ama dediğim gibi düz bir kumaş ise aksesuarları iddialı kullanabilirsiniz. Son 2 yıldır bir deri furyası var. Kaliteli bir deri ve doğru bir model ile de oldukça iddialı olabilirsiniz. Parlak kırmızı bir deri ile sakın moda diye sokağa çıkmayın. (Aman diyeyim!) Bandaj elbiseler birkaç yıldır en tercih edilen kumaşlar arasında ve çok şık duruyor. Ama bandaj elbise vücudu tamamen sardığı ve tüm hatlarımızı olduğu gibi ortaya çıkardığı için 34-36-38 beden dışında kullanılmamalı.
2015'e ışıl ışıl giriyoruz - Resim : 6

Geleneksel rengimiz kırmızı dışında siyah, dore, lame, yeşil, mavi (özellikle ışıltılı kumaşlarda) bu geceye en yakışan renkler bence. İlla kırmızı olsun bir yerimde derseniz vazgeçilmezimiz olan kırmızı ruj ve ojeler bence en doğru tercih olur.
2015'e ışıl ışıl giriyoruz - Resim : 7

Yeni yıl nedeniyle bahsettiğim tarzda elbiselerden her mağazada birçok model bulabilirsiniz. Ama benim tavsiye edebileceğim; Zara, Mango, Forever New, Twist, Bebe, Beymen, Herve Leger, Balmain, Dolce Gabbana, Roberto Cavalli başlıca markalar olur.
Evde battaniye altında da girseniz yeni yıla girerken içinizden istediklerinizi tüm kalbinizle dileyin. Bu yıl olmasa da bir gün kalpten ve iyi niyetle istediğimiz her şey mutlaka olacak. Sadece inanın!
Sağlıklı, mutlu ve bereketli bir yıl olması dileğiyle..