Bu kış kiloları dert etmiyoruz!

Çünkü kazaklarımız var!

İncifer İbiş

İncifer İbiş


Bu kış kiloları dert etmiyoruz!

Bu kış istediğimiz kadar yiyip içebiliriz kızlar! Salaş kazaklar, etekler, pantolonlar üzerimizden çıkmayacak çünkü...

Valla nasıl mutluyum bu yeni trend’den anlatamam. Yok bu kazak beni çok şişko gösterdi,  bu pantolon dar mı geldi, etek giydim üşür müyüm  derdine bu yıl bu kazaklar hızır gibi yetişti.
Tabi bazı kombinleri gördüğünüzde, bu ne böyle altı kaval üstü şeşhane diyeceksiniz ama işte trend olmak bazen anlamsızlaşmayı da gerektiriyor.  Kırk yıl düşünsem hoşuma gideceği aklıma gelmezdi bu kazakların ama ben çok sevdim. Üşümeyeceğim en azından ne giyersem giyeyim üzerine hoop bir kazak geçiririm. Geçen kuzenime gittiğimde sohbet ederken bana dedi ki tarzın çok değişti son birkaç yıldır..  Aslında tam da demek istediğim bu yıllar geçtikçe moda ile birlikte moda’ya ve tarzınıza bakış açınızda farklılaşıyor. Sürekli yeniliyorsunuz kendinizi ve bu benim asla tarzım değil dediğiniz şeyler üzerinden çıkmıyor. Hem rahat, hem şık, hem tarz olacak şekilde parçalar seçiyorsunuz alışveriş yaparken ve bence doğru parçalar seçmek çok önemli. Bir kazağı nelerle kombinleyebilirsiniz mesela ya da nerelerde kullanabilirsiniz?
Bu kış kiloları dert etmiyoruz! - Resim : 1

Bu kış bu kazakları mini etekler, uzun ipek etekler, skinny pantolonlar, ekstra bol şalvar tarzı pantolonlar, elbiseler aklınıza gelebilecek her tarzda kombinleyebilirsiniz. Yerine göre ayakkabı ve aksesuar seçimini yaptığınızda hem şık olabilirsiniz hem de spor bir kombinin olabilir. Çizme, bootie ve spor ayakkabılarınız ve büyük boy çantalarınız ile günlük hayatta ve hafta sonu oldukça rahat kombinler yapabilirsiniz. Stiletto, Yüksek topuklu dize kadar uzanan çizmeler, clutch topuklu bootieler ( hep derim tekrar etmeden geçemeyeceğim uzun bacaklı olanlarımız bootie giysin lütfen…) clutch ve bir tık daha büyük çantalar ile kullandığımızda akşam yemekleri ve şık davetlerde de rahatlıkla kullanabilirsiniz bu kazakları.
Bu kış kiloları dert etmiyoruz! - Resim : 2

Kalın ve tüylü olanları çok güzel ama olduğundan da kalın gösterdiği için daha zayıf ve uzun boylularımız tercih etmeli, kısa boylularımız ise daha ince örgü kazakları, boylarını ise tam basenin altında bitenlerden yana tercih etmeliler ki olduklarından daha kısa görünmesin bacak boyları. Beden kısmı kısa olanlar bu kazakları üzerinden çıkarmayacak boy oranını dengelediği için.
Bu kış kiloları dert etmiyoruz! - Resim : 3

Bir de alırken üzerinizde tüy bırakmayacak kazakları tercih edin ki, sonra tarz olacak diye en sevdiğiniz pantolonunuza ya da elbiseniz için ağlarken bulmayın kendinizi ya da benim gibi hastanelik olmayın. Doğru duydunuz aldığım bir kazak yüzünden hastanelik olmuşluğum var. Kendime yıllar önce siyah angora desem değil bende hala ne olduğunu bilmiyorum ama tüyü tüylü çok şık bir kazak almıştım. Çokta iyi bir markanın yeni sezon kazağı diye havalı havalı giydim işe gittim. Aradan birkaç saat geçti benim öksürmeye, zor nefes almaya başladım ve sonunda yutkunamaz ve nefes alamaz hale geldim. Acile gittik. Ne olduğunu anlamıyoruz tahmin bile edemiyoruz tabi. Kontroller sonrası kazağın tüylerinin boğazıma uçuşurak girdiğini ve hepsinin boğazıma yapıştığını anladık meğerse alerjim varmış ve bu da tetiklemiş. Şaka gibi ama gerçek o yüzden alırken dikkatli olun!
Bu kış kiloları dert etmiyoruz! - Resim : 4

Yukarıda elbise demiştim, ona değinmeden geçmeyim. Askılı kombinezon elbiselerin üzerine bu kazakları giyebilirsiniz, altına çizme ile kullanırsanız bence hem çok seksi hem çok tarz olabilirsiniz. Kadın her mevsim seksliğinden ödün vermez modada unutmayın!
Bu kış kiloları dert etmiyoruz! - Resim : 5
Renklere gelirsek bu kış gri, bordo, hardal rengi ve yeşil tonları oldukça moda ama unun yanında canlı renklerde tüm koleksiyonlarda yerini almış.
Zara, Massimo, Mango, H&M, Celine, Belstaff, Max Azria, Missoni, Pinko, Beymen gibi markalardan  model model renk renk bulabilirsiniz bu kazaklardan…
Bol keyifli, sıcacık bir kış olsun..