Bu yaz bacaklar uzuyor!

Bu yazın trend'i yüksek belli pantolonlar...

İncifer İbiş

İncifer İbiş


Bu yaz bacaklar uzuyor!

Gitti bol kazaklar, kabanlar, geldi daracık pantolonlar, mini mini şortlar! Yani lokmalarımızı saydığımız, zayıflamak için otlardan, kiraz saplarından yardım umduğumuz zamanlardayız!

Geçen sene görmezden geldim, ısrarla giymedim "bu ne  eskileri evirip çevirip moda yapıyoruz" filan dedim, "hiç tarzım değil" diyerek yakınından geçmedim ama bütün moda otoriteleri inadıma bir araya gelip bu yılın trendi yaptılar yüksek belli pantolonları!
Geçen yıl denemeye bile cesaret edemediğim pantolonlar iki aydır üzerime yapıştı. Birde nasıl söyleniyordum görseniz; "Kardeşim benim boyum 1.80, kilom 40 olmak zorunda mı, giymiyorum ya hayret bir şey" diye direndim resmen. Sonunda her zamanki gibi büyük konuşmada ve konuştuğunu yaşamakta bir dünya markası olmaya aday olarak bu söylediğimi de yedim. Şimdi paşa paşa her rengini her modelini giyiyorum. Tamam abartmışım selvi boya, safinaz olmaya gerek yokmuş. Hatta doğru modellerle bacak boyumuzu uzatabilir, kilolarımızı saklayabiliriz. Size birkaç kombin önerisinde bulunacağım, dikkate alın çünkü sezonda düşük bel pantolon yok. Dar kesiminden bol kesimine her yerde yüksek bel pantolon var.

Bu yaz bacaklar uzuyor! - Resim : 1

Dar veya bol paça yüksek bel pantolonlara en yakışan bence gömlekler, düz gömlekleri tercih ediyorsanız belinize kemer ile kullanabilirsiniz. Çizgili ve desenli gömleklerde ise belinize kemer takmadan kullanmanızı öneririm. Çünkü desen üst bedeninizi daha kısa gösterecektir bu nedenle bedeni daha belirgin bölmeyerek, hatta gömlek yakanızın düğmelerini olabildiğince açık tutun ki boyun ve göğüs aranızdaki mesafe uzun görünsün. Haftasonu ve yazlık yerlerde gömleklerinizi bağlayarak da spor bir tarz yaratabilirsiniz.

Bu yaz bacaklar uzuyor! - Resim : 2

Yine trendi devam eden göbeği açık bluzlar en doğru kombinlerden bu pantolonlar için. Söylemeden geçmeyeceğim pantolon ne kadar göbeği toparlasa da,  göbeği olan bu kombini tercih etmesin, birkaç kez gördüm çok çirkin bir görüntü çıkıyor ortaya.  Bu kombinlere farklı bir hava katmak istiyorsanız üzerinize uzun yelekler, ince ceketler giyerek farklı bir stil yaratabilir ve basen kısmınız genişse kamufle edebilirsiniz.
V yakalı ve bisiklet yaka dediğimiz basic tişortlar ile de belinize şık bir kemer takarak ve üzerinize kısa bir ceket alarak kombinleyebilirsiniz.

Bu yaz bacaklar uzuyor! - Resim : 3

Akşam üstü bir davette ve gece için ise korse tarzında olan büstiyerler, asklı veya straplez vücudunuzu saran bluzlar ve anvelop yakası açık ipek gömlekler ile kullanabilirsiniz. Kolye veya abartılı bir küpeyi tek başına kullanarak şıklaştırabilirsiniz.
Kısa boylu olanlarımız daha çok dar kesim modelleri tercih etmeliler, bol pantolon her zaman daha kısa ve kilolu gösterir. Kilolu olanlarımız ise koyu renkleri tercih etmeli, pastel renklerden uzak durmalı.

Günlük hayatta bu tarz kombinlere büyük çantalar, sneakerler, parmak arası sandaletler kullanabilirsiniz. İşe giderken kombinleyeceksiniz veya benim gibi topukludan vazgeçemeyenlerdenseniz stiletto ve tek bantlı yüksek topuklu ayakkabılar bu pantolonlara çok yakışıyor. Eğer ki bol kesimleri tercih ediyorsanız altına platform topuklu ekstra yüksek ayakkabıları tercih edebilirsiniz. Sizi hem çok daha uzun gösterecek hem de rahat edeceksiniz.

Bir sonraki yazımın konusu ise şortlar! Bence siz şimdiden spora yüklenin, çünkü bu yaz şortlar da vazgeçilmez!
Mutlu haftalar.