Bunlar çok moda!

Minimal mi dersiniz tek bantlı sandalet mi bilemem ama, bunlar çok moda!

İncifer İbiş

İncifer İbiş


Bunlar çok moda!

Sonunda tatil bitti, döndüm ve uzun zamandır görmek istediğim görüntüye Nişantaşı’nda tekrar rastladım! Herkesin üzerindeki tatil rehaveti gitmiş ve o kaba terliklerin sandaletlerin yerini, yıllardır değişmeyen favorim olan bantlı sandaletler almış. Moda camiasında havalı bir ismi var: Minimal! Bunlar çok moda! - Resim : 1
Yıllar önce kendime siyah, dore ve lame rengini almıştım. Hatta lame olanı bir gün işe giderken eteğin altına giydiğimde buradan düğüne herhalde diye az dalga konusu olmamıştım. Ama şimdi lame ve dore günlük hayatta her parçamızda orantılı kullandığımızda ekstra şıklık katan ve asla abartı olmayan renkler. 
 
Bunlar çok moda! - Resim : 2
Bu sandaletleri özel davetler dışında artık sokak stilinde de oldukça sık göreceğiz. Jeanler, etekler, elbiseler, skini pantolonlar, şalvar pantolonlar, şortlar ve aklınıza gelebilecek her tarzda kullanabilirsiniz. Bacak boyu uzun ve bileği ince olanlara ekstra yakıştırdığım minimal sandaletler, boyu ve bacağı kısa olanlar içinse olduğundan daha ince gösterdiği için oldukça şık ve doğru bir tercih olabilir. Alırken bilek kısmındaki bantın kalın değil ince olmasını dikkat ederseniz bileğinizi oldukça ince ve zarif, bacak boyunuzu da uzun gösterecektir. Rahatlık konusunda diyecek bir şeyim yok. 2 bant üzerinde ne kadar rahat edilir... Minimum 12 punto da ama olacak o kadar… Acısı bile bal dediğim modellerden biridir. Her an kopacakmış hissini yaşamak, diken üstünde yürümek de ayrı bir anormallik ama işte biz seviyoruz böyle şeyleri… Ayakkabının ve sevgilinin ha gitti ha gidecek olanı hep daha kıymetlidir. Çok ciddiyim! Vazgeçemediğimiz iki şey bence. Birinde ayağın diğerinde kabin kırılır ama hiçbir şey olmamış gibi yine kaldığın yerden devam edersin. Enteresan varlıklarız vesselam...
Bunlar çok moda! - Resim : 3
Yaz bitmeden bence birer tane edinip sizde bu şıklığın ve zarifliğin keyfini çıkarın derim. Siyah, ten rengi, dore ve lame renkleri bence her şey ile kombinleyeceğiniz renkler olmakla birlikte, leopar ve yılan derisi desenlerini farklı renklerde de kullanabilirsiniz.  
Aldığınız sandaletleri aman sakın modası geçer diye gardırop temizliğinde gözden çıkarmayın. Çünkü minimal sandaletlerin hiçbir zaman modası geçmez ve her zaman sizi şık gösterir. Ben geçen temizlikte yaptım öyle bir şey, içim acıyor şu an. Gitti bir siyah sandalet! Ben yaptım siz yapmayın diye uyarıyorum. Sonra bir bakıyorsunuz aaa moda olmuş, çok ama giden geri gelmiyor.  
Bunlar çok moda! - Resim : 4
Aslında benim yatırımlık parçalarım arasında yer alıyor bu sandaletler ama ilk kez deneyeceğim, ben sürekli giyip gezemem bununla diyorsanız da ekonomik o kadar çok seçenek var ki.. 
Bunlar çok moda! - Resim : 5 
Zara, İnci, Nine West, Divaresse gibi markaların yanında Christian Louboutin, Valentino, Jimmy Choo, Vetrina, Beymen gibi markalara da yatırım yapmayı tercih edebilirsiniz. 
Unutmayın; Topuklu ayakkabı her zaman işe yarar…;)