Deri ceket

Deri ceket nerede, ne zaman giyilir?

İncifer İbiş

İncifer İbiş


Deri ceket

Eskiden ne dalga geçerdim deri ceket giyenlerle, ne o öyle bıçkın delikanlı gibi diye ama son 1-2 yıldır üzerime yapıştı çıkmıyor. Hatta ara sezonun en iddialı parçasını ben karda kışta bile üstümden çıkarmaz oldum. Çünkü ne giyerseniz giyin üzerine bir deri ceket geçirip çıkabilirsiniz. İşe, okula, alışverişe, hafta sonu, hatta geceleri bile davetlerde tuvaletlerin üstüne kürkten daha tarz ve çok daha iyi durduğunu düşünürüm. 

Birkaç yıl önce kız kız çıkılan bir Paris seyahatine Amsterdam’da devam edelim dedik. Paris’te zaten alacağımızı almışız o soğuk ve dondurucu havada niye havaya girdiysek (orasını hiç hatırlamıyorum) Amsterdam’da kendimize gidip model model, renk renk deri ceket almıştık. Nasıl bir stresle gittiysek o tatil aşmıştık kendimizi, ekstra büyük valizlerle yurda dönmüştük. Gören de bizi Paris, Londra, Milano moda haftasından yeni sezon alışverişinden dönüyoruz sanır. Amsterdam’da alışveriş nedir yani? Bir de giydik onları orada herkes deri ceketin üstüne manto giyiyor biz deri ceketle atkıyla sokakta. Gençlik işte… “Şimdi giyer misin? “ diye sorsanız, evet giyerim yeni aldıysam ve çok beğendiysem dayanamam. Can çıkar huy çıkmaz demişler!
Deri ceket - Resim : 1 
Çocukken etrafımdaki herkes deri ceket giyerdi ama öyle enteresan modeller vardı ki, hala hatırladıkça gülüyorum.  O deri ceket modellerini size anlatamam ama! Dize kadar olanları mı ararsınız, vatkalısı, püsküllüsü mü... Aman Allahım! Teknolojide olduğu kadar moda alanında da iyi bir yere geldik, inkar etmeyelim. Okuldaki bir öğretmenimin deri ceketinin aynısını Serpil Çakmaklı’nın bir filminde üzerinde görmüştüm, çok iyi hatırlıyorum. Ertesi gün de söylemiştim, o da çok şaşırmıştı. Niye şaşırıyorsa sanki o zaman bu kadar çok model ve marka vardı. Asıl garip olan bir ilkokul öğretmenin Serpil Çakmaklı ile aynı deri ceketi beğenecek olması değil mi? O zaman tabi bunu düşünememiştim ama şimdi düşündüğümde hala bir garip geliyor. 
 Deri ceket - Resim : 2
Günümüze geldiğimizde ise, o kadar çok model ve renk deri ceket seçeneği var ki, aklımız karışmıyor değil. Ama benim size önerim her zaman bu gibi parçalarda klasik modelleri tercih etmeniz olacak. Fazla detaylı, fermuarlı, zımbalı detaylar yerine daha sade ve her kıyafetle kombinleyeceğiniz modeller olsun. Çünkü deri ceket zaten kullanılan her tarzda iddialı duran bir parça. Bu nedenle detay her zaman doğru tercih olmayabilir. 
 Deri ceket - Resim : 3
Benim birkaç model ve rengim var diyorsanız, zımbalı ve fermuar detaylı olanlar oldukça iddialı ve dinamik duruyor. Renkli olanları sakın es geçmeyin çünkü geçtiğimiz aylardaki Londra seyahatimde gördüğüm, Celine ve diğer birçok markanın koleksiyonunda en favori parçalardı renkli deri ceketler. Bu yıl da o furya devam ediyor. İnanılmaz şık ve kadınsı kesimler ile birbirinden güzel modeller vitrinleri süslüyor. 
 Deri ceket - Resim : 4
Ben hem günlük hayatta hem de gece sıkça kullandığım deri ceketleri, şort, mini etek ve mini elbiselerle oldukça seksi ve iddialı buluyorum. Marka olarak tüm markaların yeni sezonunda bulabileceksiniz. Ben kalıp olarak, Mango, Zara, Massimo Dutti, Celine, Belstaff, YSL ve Dolce Gabbana’yı beğeniyorum. Sizler de birçok markada farklı modelden birini kendiniz için gidip hemen seçmelisiniz. Kışın biraz üşüyorsunuz, şimdi tadını çıkarın!
 Deri ceket - Resim : 5