Milano'dan bu yazın 3 trendi

Tahmin ettiğiniz gibi Milano Moda haftası notları değil bunlar onları yaz sonu yazarım çünkü daha kışa çok var kim öle kim kala şu yazı çıkaralım da.. 35 derecede kazak, kaban mı yazayım..?!

İncifer İbiş

İncifer İbiş


Milano'dan bu yazın 3 trendi

Canım sıkkın, mutsuzum gece 2:00 Cansu ile telefondayım. Baktı ki telefonda olacak gibi değil  atla gel dedi. (Atla gel dediği yer Milano ) Off nasıl geleyim şimdi filan derken, kapa telefonu bilet alayım dedim.  Neyse aldım bileti ertesi gün Milano'ya gittim. Aklıma eseni yapma huyumda son 1-2 yıldır geldi bana normalde 6 ay önceden planlarım her şeyi biraz rahat ol bu kadar kontrollü olma dediler geldiğim nokta bu...!

Gittiğim gün Erkek Moda haftasının başlamış olmasına ne diyorsunuz? Sizi bilmem ama ben Allah’ın "bak kızım seni severim bu da benim sana kıyağım olsun" mesajı olarak algıladım. :)

Sokaklar tıklım tıklım, her yer hareketli normal zamanlarda gittiğimde bile bu adamlar bu işi biliyor dediklerimi bile solda bırakan jantilik’te adamlar sokaklarda... İyi giyinen ve zeki adam her zaman çok yakışıklı bir adamdan 1-0 öndedir benim için..

Ben ilk 1-2 gün salondaki kanepeye yapışık yaşadım. Cansu bileklerini kesecek tabi bu durumdan ama işte ne yapacaksın arkadaş atsan atılmıyor satsan satılmıyor. İyi gün kötü gün diye bir şey var.. :) Arada bir hava almaya yürüyüşe çıkıyorduk. Her otelin önünde bir kız öbeği birini bekliyorlar çıksa da fotoğraf çektirsek diye hiç öyle kızlardan olmadım nasıl bir jenerasyon nasıl bir şey bu anlamadım. Bir sabah çığlıkla uyandık ne oluyor ya filan diye karşı otelde kesin biri kalıyor o çıktı dedik. Biraz araştırınca kimin kaldığını bulduk. (Shawn Mendes) ama kim olduğunu hala bilmiyoruz. Hahaha :) 18-19 yaşlarında bir yakışıklı oyuncu mu, şarkıcı mı bilmiyoruz ama 20 küsür milyon takipçisi var.. Düşünün ne kadar gerideyiz. Bir gün bir otele gittik yemeğe kapının önünde yine kızlar kimi bekliyor bunlar dedik meğerse Justin Bieber kalıyormuş otelde onu bekliyorlarmış. Onu tanıdık diye bir sevindik bir mutlu olduk.. :)

Bu kadar gıybet yeter... Erkek moda haftası gözlemlerimi sonra kısa kısa beylere yazacağım. Bizim için bir kaç yaz trendi yazacağım...

1- Kimono Elbise
Bir kaç yıldır bir kimono modası esiyor ama bu yaz biraz form değiştirerek plajlardan sokaklara taşıdılar bu modayı.. Ben de sevdim bu modayı ama çok ince bir çizgisi var bence bu tarzın.. Seçeceğiniz kimononun deseni, modeli boyu, tarzı size uygun mu önce ona bakacaksınız. Üzerinize yakışmıyorsa giymeyeceksiniz. Her zaman diyorum moda olan bir şeyi yakışmıyor diye giymezseniz kimse sizi moda düşmanı ilan etmez. Üzerimdeki kimono daha dar kesim ve beline kuşak, kemer gibi şeylerle bedeninize oturmasını sağlayacağınız modeller ve bence en güzel duranları da bunlar. Fazla salaş olanları çok sevmiyorum elinize ayağınıza dolaşıyor. Bu tarz kimonoları şort üzerine filan giymeyip elbise olarak kullanacaksanız gerçekten sabahlık gibi durduğu için aksesuar ile tamamlamanız şart!

Elbise üzerine çok beğenmiyorum ancak ve ancak ince askılı üzerinize oturan diz üstü yakası açık elbiselerin üzerine giyilebilir ama o da gerçekten iyi bir kombin olursa güzel duruyor yoksa kimono ne kadar güzel olursa olsun bütün havası gidiyor. Geçen gün birinin üzerinde gördüm aynı kimonoyu benimkinden olduğunu anlamam baya zaman aldı o kadar farklı olmuş. Burada beni övmeniz gerekiyor. Övün beni :) :)

Milano'dan bu yazın 3 trendi - Resim : 1

2- Hasır Çanta
Ay nasıl sevmezdim bu hasır çanta modasını ben çocukken de vardı. Haşır huşur bir şey atsan içine arasına girer ara ki bulasın, saman tutuyormuşsun hissi filan pek antipatik ve uzaktım. Ama ne oldu yine moda oldu. Ne olacak ben kesin alacağım. Hahaha :) Bu yaz baya marka hasır çanta yapmış kısa vadeli bir moda olduğunu düşünüyorum ama siz yine de alıyorsanız atmayın bir kaç yıla yeniden moda olur. En çok Prada, Dolce&Gabbana ve Chanel'in hasır çanta modellerini beğendim.

Chanel'in bu çantasının nerdeyse aynısı bir hasır çantayı 2 yıl önce Cinque Terre seyahatimde köylerden birinden almıştım. Şimdi düşününce köylerde de ciddi gizli yetenekler var valla. Bence Acun buna el atsın ne Coco Channeler ne Stefano Gabbanalar bulur. Çantaya gelecek olursak 1 kez bile takmadım. Hasır çanta sevmiyorum ama alıyorum bence bu araştırılması gereken bir rahatsızlık.. İsviçreli bilim adamlarına sesleniyorum.. Araştırın! Çok erkeğin hayır duasını alırsınız benden söylemesi... :)

Milano'dan bu yazın 3 trendi - Resim : 2

3-  Kısa Topuklu Ayakkabılar
Biz modayı bildiğini savunan bilmişler arasında “Kitten heels” diye bahsettiğimiz minicik topuğu olan yine bu seneye kadar hiç beğenmediğim bir ara boy topuklu ayakkabı furyası başladı. Bu yıl ben de çok beğendim aslında hatta 1-2 tane de edindim. O çirkin şlap şlap ses çıkaran şıpıdık terlikler yerine bunları tercih ederim. Ki itiraf etmek gerekirse çok iyi modeller çalışılmış ve şaşırtıcı derecede rahat, şık ve kullanışlı. Hem spor, hem şık stillerde tercih edebilirsiniz. İşe giderken kumaş pantolon, elbiselerin altına dışarıda jean ve spor tarzınız ile rahatlıkla kullanabilirsiniz.  Valentino, Chanel, Christian Dior çizgisini ve tarzını en beğendiklerim arasında ilk sıralarda yerini alıyor.

Milano'dan bu yazın 3 trendi - Resim : 3