Gelinlere öneriler

Evlensem konuya bu kadar hakim olamazdım!

İncifer İbiş

İncifer İbiş


Gelinlere öneriler

O kadar çok arkadaşımı evlendirip o kadar çok nedime oldum ki, sanki ben evlenmiş kadar bilgili ve tecrübeliyim. Hatta evlensem bu kadarına hakim olamazdım. Ben evlenirken hepsi hazıra konacak. O oradan, bu buradan diye yine ben araştırıp bulmuştum. Onlar tık tık gidip alacak. Birde ben zor beğenirim. O yüzden riske atıp araştırmazlar da bunu oradan aldıysa tamam o iyidir der geçerler.  :) 

Gelinlere öneriler - Resim : 1

Gelinlere öneriler - Resim : 2

Sevgili gelinler, unutmayın ki iyi bir nedime hayat kurtarır. Siz siz olun bu işlerden anlayan ve güvendiğiniz, söylediklerine kırılmayacağınız bir nedime ile bu yolda birlikte yürüyün. Çünkü nedime sizin göremediklerinizi size söylemekle, uyarmakla yükümlüdür.

Her geç kızın bir gelinlik hayali vardır. Ama ne yazık ki,  tüm hayallerimiz gibi onlar da üzerimizde hayalimizdeki gibi durmayabiliyor. Bazen öyle gelinler görüyorum ki acaba gelinliği alırken yanında kimse yok muydu.. Ya da düşman mı bu kızcağızın etrafındakiler diye düşünüyorum. O kadar kötü seçimler…! Unutmayın! Siz o düğünün sembolüsünüz. İlk dans ile birlikte bütün gözler gelinin üzerindedir. Ben bugüne kadar damadın dedikodusunun yapıldığını hiç duymadım. Hep gelinin dedikodusu yapılır.

“Saçı da hiç olmamış. Gelinlik sanki şişko göstermiş. Duvak olmamış mı? Makyaj çok koyu, dik durmuyor kambur yürüyor… O takılarda olmamış…” diye bin bir dedikodu yapılır.  O yüzden aman dikkat…! Erkek yine şanslı, bir smokinle hoooop yırttı.

Birde en önemlisi yıllarca konsolların, fiskosların üzerinde ailelerin evlerinde duvarları süsleyecek fotoğraflarınız olacak. Instragram, facebook söylemiyorum bile… :)   
Gelinlere öneriler - Resim : 3
Gelinlik alırken mutlaka birçok modeli üzerinizde deneyin.  Hatalarımızı örten modelleri ve size en yakışan gelinlikleri tercih edin.  İşlemesi zarif ama gösterişli olabilir. Benim gibi ışıltıyı ve danteli seviyorsanız, dantelin üzerine birkaç swarovski serpiştirebilir ve dantele ışıltı verebilirsiniz. Ama hepsi bir arada kullanıldığında fazla ağır ve zariflikten uzak olabiliyor bazı gelinlikler. Şık, asil ve dekoltesi abartısız olmalı bir gelinliğin..

Uzun boylulara her zaman her model yakışır. (Bu cümleyi kurmayı da sevmiyorum ama Allah verene veriyor işte…:) ) Bacak boyu uzun olan gelinler, bel atından başlayan kabarık etekler ya da dar kesimli dizden itibaren kabarık olan gelinlikleri tercih ederken beden boylarını orantılamış olurlar. (Demek ki uzun bacakta işe yaramıyor bazen bak gördünüz mü? :) )
Kısa boylu olan gelinler; Üst kısımları dar ve askılı olan alt kısmı ise kabarık olan gelinlikleri tercih ederken olabildiğince platformlu ve yüksek topukluları tercih etmelidir.
Geniş kalçalı gelinlerin bel kısımları genelde ince olur. Bu nedenle bu gelinler kesinlikle kabarık modeller yerine, belin inceliğini çıkaran ve dardan çana doğru açılan etekleri tercih etmeliler. Basenin genişliğini kapattığı gibi sizi de ince gösterecektir. 
Gelinlere öneriler - Resim : 4
Kilolu olan gelinler; İşlemesi az ve ince kumaşlar tercih edilirken, kolları mutlaka en az dirseğe kadar kapatacak alternatifler seçimelidir. Böylece kilolarımızı kapatmış, gayet zarif ve zayıf görünebilirsiniz.

Aşırı zayıf olanlar gelinler; (Bunu da hiç sevmiyorum. Birde bu kadar zayıf olanlar sürekli makarna, hamburger yiyoruz derler ya...Gel de sev bunları.. :) )  Kabarık modelleri tercih etmeliler. İlla ben fiziğimi kullanmak istiyorum diyorsanız ( ben olsam derdim…:) ) Dize kadar dar ve dizden sonrası kabarık olan gelinlik modellerini tercih edebilirsiniz. Üst kısmınız ise straplez ve V yakalı olabilir. Yaz düğünü değilse eğer bu modellerde uzun dantel kol çok şık duracaktır.

Büyük göğüslü gelinler; üst kısımlarını daha dar gösterecek kruvaze yaka, V yaka ve kayık yaka modelleri tercih ederken alt kısımlarında çan etek modelini kullanmalılar.

Ayaklarınıza ise rahat olması açısından platformlu modelleri tercih edebilirsiniz.  Son dönemde, düğün sonrası gelinliklerin yerini kısa beyaz elbiseler alırken ayaklarda ise Converse ve Toms gibi spor ayakkabılar hem rahat hem güzel süslemelerle farklı seçenekler sunuyor.
Gelinlere öneriler - Resim : 5
Gelinlere öneriler - Resim : 6
Yuvarlak yüzlü gelinler,  saçlarında açık ve dağınık topuz modelleri ile uzun ve dar duvakları tercih ederken, Oval ve uzun yüzlü gelinler ise dar ve ensede toplanmış topuzlar ile kısa ve geniş duvakları tercih edebilirler.

Modernize edilmiş İnci ve pırlanta setlerin ağırlıkla kullanıldığı takılarımızı zarif ve şık seçmeliyiz ki, yaşımıza uygun olmayan ağır takılar sizi 2. plana atmasın. Yani örnek verecek olursak kocaman tokası olan inci kolyeler ve sanki Topkapı sarayından alınmış 5 sıra Pırlanta, elmas gerdanlıklar gelinlerde gereksiz yaşlı ve abartı duruyor. Zarif, ince ve orta kalınlıkta mücevherleri tercih etmeliyiz.
Gelinlere öneriler - Resim : 7
Manikür, pedikür vb. tüm işlerinizi düğünden bir gün önceden yaptırıp, sabah uyanır uyanmaz bir duş alın. Tüm vücudunuza nemlendirici yada eğer varsa o gün kullanacağınız parfümün vücut losyonunu uygulayın. Parfümünüz çok daha kalıcı ve etkili olacaktır.

Kuaföre giderken mutlaka straplez bluz, elbise, düğmeli yada fermuarlı kıyafetleri tercih etmeliler ki dekolte kısımlarına da makyaj rahatlıkla yapılsın ve gelinlik giyileceği zaman saçı, makyajı bozmadan çıkarabilesiniz. Diğer türlü ne kadar akrobatik hareket varsa yapılsın yine de bozuluyor. Gelinliği giymeden deodorant, parfüm işlemi bitmeli en son çıkmadan üzerinize birisi uzaktan leke bırakmayacak şekilde bileklerinize, ensenize ve duvağınıza parfümü sıkmalıdır. 
Gelinlere öneriler - Resim : 8

Gelinlere öneriler - Resim : 9
Makyajımız olabildiğince doğal olmalıdır. Göz makyajında toprak tonları ve gri tonları kullanılırken belirgin bir eyeliner yeterli olacaktır. Dudaklar kesinlikle dudak renginden 1-2 ton koyu rujlar ile renklendirilirken, kırmızı ruj kesinlikle kullanılmamalıdır. Tırnaklarda aynı şekilde koyu ojeler yerine french dediğimiz renkleri tercih etmeliler.Yeşilli, mavili makyajları gözümüzün rengi ortaya çıksın diye sakın yaptırmayın. Olmuyor! Siz gelinsiniz ve zaten tüm gözler sizin üzerinizde...
Gelinlere öneriler - Resim : 10
Biz bekarlardan daha çok yaşlı teyzelerin ve çocukların heyecanla beklediği attığınız el buketleriniz ise pastel tonlar da ve beyaz olmalı, koyu renkler tercih edilmemelidir. 
Gelin adaylarına mutluluklar diliyor, darısı tüm bekarların başına diyorum. :) 
Gelinlere öneriler - Resim : 11