Kalem gibi kadınlarız neticede

10 dakikalık yolu 1 saatte giden kadınlarız biz… Niye mi?

İncifer İbiş

İncifer İbiş


Kalem gibi kadınlarız neticede

Çünkü geçen yıl başlayan ve bu yıl esintileri hala devam eden bir kalem etek modası ile karşı karşıyayız. Yaz ile birlikte minilerimizin pabucu yavaş yavaş dama atılırken sonbahar sezonunun bence en trend, klas ve seksi parçası vitrinlerde yerini aldı. Yaz aylarında da davetlerde, toplantılarda hatta günlük yaşantımızda bile sık sık karşılaştığımız bu etekleri sonbaharda daha çok göreceğiz.
Kalem gibi kadınlarız neticede - Resim : 1
Rahat hareket edemediğimiz bir model olan kalem etekleri giydiğimde yine aynı hisse kapılmıştım. "Aman yürüyemiyorsam yürüyemiyorum ne olacak sanki az hareket edeceğim günlerde giyerim" diye, kendi kendimi ikna etmiştim.

Gerçekten de dışarda işim yoksa, tüm gün ofisteysem veya bir davete gidiyorsam giyiyorum. Yoksa durum içler acısı tecrübe ile sabittir.

Tüm gün nasılsa ofisteyim deyip giydiğim ve Nişantaşı'na gitmem gerektiği bir gün yine kendime ve bu moda karşısındaki acizliğime, mazoşist halime demediğimi bırakmadım. Bir kadın sadece yarım adım atabildiği bir eteğin altına birde stiletto giyip uzun uzun yürümek zorunda kalıyorsa ve acelesi varsa, kesin birinin canını fena yakmış ve ahını almıştır. Net!
Kalem gibi kadınlarız neticede - Resim : 2
Gardırobunuzda siyah kalem etek, beyaz gömlek ve siyah stilettonuz varsa dünyayı fethedebilirsiniz. Biz kadınlar gerçi elimizdeki süpürge ile de edebiliriz de, kalem etekli daha bir havalı olur sanki.

Kalem eteğin bence ilk kuralı topuklu ayakkabı ile giyilmesi gerektiğidir. Evet, yanlış okumadınız düz ayakkabı ile kesinlikle giyilmemeli. "Hııı ben kalem gibi kadınım, giyerim" diyenlere de bu sefer iltimas geçemeyeceğim. Topuklu şart!
Kalem gibi kadınlarız neticede - Resim : 3
Boyumuz kısa ve topluysak yüksek belli ve tam diz boyu olan modelleri tercih ederek daha dökümlü bluzlar, gömlekler ile hatta uzun ceketler ile kombinleyebilirsiniz. Daha çok desenli ve renkli modeller yerine koyu düz kumaşları tercih etmelisiniz. İlla desenli olsun istiyorsanız, boyuna çizgili desenler sizi olduğunuzdan zayıf ve uzun gösterecektir.

Zayıf ve orta boylu iseniz yine yüksek belli, diz boyu ve tam siz altı modelleri tercih edebilirsiniz.  bol kesim üstlerin yanında dar kesim gömlekler ve bluzlar oldukça şık duracaktır.

"Kalem gibi kadınım hem de boyum standart üzeri' diyorsanız, daha düşük belli modelleri tercih ederek boyu ise daha uzun tutabilirsiniz. Renkli ve desenli kumaşlar sizde oldukça güzel duracaktır ama boyuna çizgili desenlerden kaçınmanız gerekiyor. Olduğunuzdan daha uzun görünmenize gerek yok. Zaten maşallahınız var.  Üzerinize dar kesim bluzlar dışında salaş şeyleri de tercih edebilirsiniz.
Hatta göbeği hafif açıkta bırakan bu yılın modası kısa bluzlar ve büstiyerler kalem eteklerle oldukça iyi duruyor.

Kalem gibi kadınlarız neticede - Resim : 4
Deri ve kaşe modeller biraz daha zayıf olanlarımızın tercih etmesi gerektiğini unutmayalım. Çünkü her ikisi de olduğundan daha şişman gösteriyor.  Bu modelde yırtmaç kesinlikle arkada kullanılmalı önde olunca kalem etek havasından tamamen çıkıyor.  

Bu gibi eteklerde bir buçuk metre bacak boyunuz yoksa bilekten bağlanan ayakkabılardan, bootie’lerden uzak durun.  Stiletto ve bileği açıkta bırakacak zarif modeller tercih etmelisiniz. Aksi takdirde bacak boyunuz hem daha çok kısalacak hem de eteğin havasını bozmuş olacaksınız.

Kalem gibi kadınlarız neticede - Resim : 5

Jean gömlekler,  basic tişörtler, boyfriend ceketler, kısa trikolar, balıkçı kazaklar ile sonbahar sezonunda da hafta içi ve hafta sonu kullanılabilecek güzel kombinler yapabilirsiniz. Özel davetlerde ise payetli olan kumaşları tercih edip büstiyer ve ipek bluzlar ile kombinleyebilirsiniz.
Üzerlerine ise deri ve kaşe olan kısa ceketler harika duracaktır.

Tüm markaların yeni sezonunda oldukça fazla model kalem etek göreceksiniz. İyi alışverişler;)