Kimono modası

'Geyşa’sı ile değil 'Kimono’su ile ilgileniyoruz biz canım…

İncifer İbiş

İncifer İbiş


Kimono modası

Kimono deyince akla şu birbirinden çirkin ama erkeklerin taptığı geyşalar geliyor hep değil mi? Sakın bana güzel demeyin güzelden anlarım, saygım da sonsuzdur. Hep derim güzel kadına yakışıklı adama saygım sonsuz, bakmak da sevaptır. Özene bezene yaratmış, yaradan baktıkça onu hatırlayalım şükredelim diye.. Mesela ben Miranda’yı veya George Clooney'i gördükçe istemsizce biraz sitemkar olabiliyorum ama sonra kader diyorsun, şükredip devam ediyorsun. N'apacaksın! 
 Kimono modası - Resim : 1
Geyşa kadınlarına ve onlara bayılan erkekler konusuna gireceğimi sanıyorsanız yanılıyorsunuz, o mevzu başka yazarın konusu ben arada sosyal mesaj verip moda odaklı olmaya çalışıyorum yoksa epeyce dağıtacağım kendimi de köşemi de… Öyle doluyum! Zaten ben şurada ilişki konusunda şunu yapın desem iki yakanız bir araya gelmez. Olacak olan ilişkiler de olmaz. Boşuna beddua alıp hayatımı bu bedduaların getirdikleri zorluklarla geçirme riskini alamam. 2 çift laf söylemeye kalksam 5 sayfa devam eder bu konu o yüzden geyşadan kimonoya bağlayalım dağıtmayalım konuyu… 
 Kimono modası - Resim : 2
Kimono trendi aldı başını gitti. Nerede birini görsem sağından solunda püsküller sallanan bir şeyler var üzerinde. 5 yıl önce giyin şunları deseler sabahlıkla sokağa mı çıkacağız derdik. Ama şimdi maşallah saten pijama moda desek sokaklar yatak odası gibi olacak. Modada sınırları zorladığımız dönemlerdeyiz. 
 Kimono modası - Resim : 3
Plajlarda ve sokak stilinde çok farklı kombinler ile kullanılan ve oldukça kullanışlı olan kimonoların renk, boy, kumaş gibi apayrı onlarca seçeneği oldu. Şort üzerine giydiğiniz kimonoyu, plajda mayonun üzerine giyip, akşam da içinize kombinezon giyip belinize havalı bir kemer veya eşarptan kuşak yaptığınızda, akşam yemeği ve kulüp için oldukça iddialı ve şık olacaktır. Kolları azıcık kıvırın, boynunuza havalı bir kolye takın ya da saçlarınız topluysa büyük küpeler ile şıklığınızı tamamlayabilirsiniz.
  Kimono modası - Resim : 4
Çiçek desenlisi, püsküllüsü, uzunu, kısası, danteli, filesi, şifonu, keteni derken bu kadar çok seçenek bence kafa karıştırabilir. 
Kısa boylularımızın uzun ve desensiz modelleri tercih etmesi onları olduklarından daha uzun gösterecektir. Kısa tercih ediyorsanız da püsküllerdeki hareket sizi daha uzun göstermek için işinize yaracaktır. 
 Kimono modası - Resim : 5
Uzun boylu olanlarımız ise diz üstü ve diz altı olanları tercih etmekle birlikte, geometrik desenleri asla tercih etmemeliler. Uzun olan modeller ile ekstra uzun görünecekleri için hem sinir kat sayımızı artırmanıza hem de gulyabani gibi ortalarda gezmenize gerek yok. Yakışanı giyin tatlım, zaten uzunsun taşsın ne gerek var insanların gözünü yorup tatilde sinirlerini bozmaya… 
 Kimono modası - Resim : 6
1.80 üzeri boyu olup 55 kilo olanlar ise en uzun olanını giyip vücudu görünmeyecek şekilde kendini kuşakla bağlasın oturduğu yerden de kalkmasın, ne istiyorsa yanındakinden istesin. Bütün yazı böyle geçirsin. En hayırlısı bu sizin için, bakın gülmeyin. Kem gözle olmasa bile insanız bakıyoruz “yok artık kıza bak” diyoruz, arkasına nazarımız değiyor filan size de yazık bence. En doğrusu bu söylediğim. 
Günlük hayata geldiğimizde ise şortlar üzerine, bol pantolonların üzerine giydiğiniz şu minicik bistüyerlerin, şort tulumların ve boyfriend jean'lerin üzerine giydiğiniz basic tişörtlerle kombinleyebilirsiniz. 
Sizden tek ricam, kimononun havasına kendinizi kaptırıp altına gladyatör sandaletlerden veya kovboy çizmelerinden giymeyin. Siz ne Rihanna'sınız ne de bir Hollywood yıldızı. Ait olduğunuz yeri unutmadan modayı takip edip kendi stilinizi koruyun. Bazen tarz olacağım diye kendini komik duruma düşüren o kadar insan görüyorum ki... İşin kötüsü benimle birlikte aklı yerinde olan herkes benim gibi düşünüyor. 
 Kimono modası - Resim : 7
Siz rezil olduğunuzla kalıyorsunuz. Çeşme’nin, Bodrum’un kavurucu sıcağında sizin o ayağınızdakiler sizi tarz değil stilsiz ve özenti yapıyor. Giy güzel güzel sandaletini, espadrilini , terliğini… Bak terlik konusunda da sakız konusunda olduğu kadar hassasım. Sakız çiğnerken çıkarılan sesle terlikle yürürken çıkarılan o ses benim için eş değerde antipatik! O sesi çıkarmayacaksanız giyin, beceremiyorum giymeyi diyorsanız da çok şükür başka seçenekleriniz var onları kullanın.