Kısa üst trendi ile sınanıyoruz

Vallahi bazı kızların üzerine gördüğüm yerde çarşaf atasım geliyor.

İncifer İbiş

İncifer İbiş


Kısa üst trendi ile sınanıyoruz

Moda olan şeyin suyunu çıkarmakta üstümüze yok. Bir de hepimiz son birkaç yıldır kendimizi Hollywood yıldızı ya da Victoria's mankeni sanıyoruz ki nasıl rahat geziyoruz sokaklarda inanılmaz. Özellikle bu öz güven fiziği güzel kızlarımıza geldi diyeceğim ama öz güven patlaması yaşayan kişiler de yok değil. Artık şehrin göbeğinde bile öyle göbek dekolteleri ile geziyoruz ki sanırsınız Bodrum'da bir beach’te happy hour saati… 90-60-90 olanımıza bile yakışmıyor, bazı şeyler abartı, bayağı duruyor.
Kısa üst trendi ile sınanıyoruz - Resim : 1 
Birkaç sezondur sinsi sinsi hayatımıza giren ve bu yaz patlayan kısa üstler (Crop tops) hepimizin üzerinde malumunuz. Yaz bitiyor huuu geç kalmadın mı diyenlerin hemen merakını gidereyim asıl bu sonbahar görün siz göbekleri… Son birkaç yıldır moda uğruna zatürre olacağımızı yazıp duruyorum biliyorsunuz. Ben Temmuz’da hırkasız akşam sokağa çıkmayan biri olarak söylemeliyim ki ben de kendimi aştım bu 2 yıldır. Soğuktan titriyorum, C vitaminini mentollü şeker gibi yutuyorum ama bütün kış çorapsız geziyorum. Bu yıl bir de kısa bluz modası çıktı bir o eksikti. 
 Kısa üst trendi ile sınanıyoruz - Resim : 2
Yaz ile birlikte sonbahar ve hatta bazılarımıza kış aylarında bile devam edecek bu trendin dozunu kaçırmadan kullanalım diyorum ben. Mesela alışverişe, markete giderken veya gündüz sokaklarda gezerken bikini üstü gibi bluzlara sokağa çıkmayın, kısacık şortların eteklerin üzerine bikini üstü gibi bluzları giymeyin. Ben bazen ayıramıyorum havuzdan çıktı herhalde diyorum ama Nişantaşı’nda sokakta yürüyorum halbuki… Çeşme’de arkadaşımın butiğinde bir tane denedim, kabinden çıkamadım bununla nasıl gezerim ben diye. Göğüs dekoltesi var, göbek açık bir de yanlarda iki pencere açılmış ay yok bu bana fazla dedim. Ay bir aşağılandım bir horlandım. Ayol siz çıplak geziyorsunuz diye ben niye çıplak gezeyim. Adab-ı muaşeret denilen bir şey var. 
 Kısa üst trendi ile sınanıyoruz - Resim : 3
Yerine göre giyim diye bir şey var. Bu nedenle moda olan parçaları doğru yerde ve doğru zamanda kullanırsak en doğru şekilde kombinlersek hakkını vermiş oluruz. Her daim şık, zarif ve cool olmak için bu söylediklerimi dikkate almanızı öneririm. 
 Kısa üst trendi ile sınanıyoruz - Resim : 4
Bütün yaz plajlarda sıklıkla rastladığımız bu üstleri yaz aylarının son günlerinde de gece gündüz farklı kombinlerle kullanabiliriz. Öncelikle bluzları kararında kısalıkta tercih etmenizi öneriyorum, yukarıda yazdıklarımdan da anlayacağınız gibi. Yüksek belli şortlar, etekler pantolonlar ile kullanırken düşük belli olanlarda bir tık daha uzun üstleri tercih edebiliriz. Arada hafif görünen teniniz bile bu moda akımına dahil olmanız için yeterli olacaktır. Bu üstler oldukça iddialı olduğu için 1,70 ve 50 kilo değilseniz altına daha bol ve yukarıdaki iddiayı dağıtacak parçalar kullanmalısınız. Bir de göbeği olanlar lütfen ama lütfen giymesin. Geçen gün bir görüntüye şahit oldum aynaya bakmadan uyku sersemi evden çıktığını düşündüm giyen kızcağızımızın. 
Özellikle gündüzleri uçuşan bol etekler ve yüksek belli rahat pantolonlarla kullanabilirsiniz. Şort ve kısa bluzları tatil yerlerinde ve plajlarda kullanırken şehir hayatında tercih etmezseniz daha iyi olur ama yok illa ben şortla giyeceğim diyorsanız da yüksek belli veya düşük bel fark etmez üzerlerine fazla iddialı olmayan bluzları tercih etmelisiniz.
 
Spor ve klasik her tarzda gündüz kombinleri yapmanız mümkün olmakla birlikte geceye de birkaç dokunuşla devam edebileceğiniz parçalar çok daha kullanışlı olacaktır. Şık geceleri ise özel, ipek, taşlı ve payetli kumaşlardan daha iddialı modeller seçip uzun veya yüksek belli mini/maxi uzun etekler, dar veya bol kesim ipek saten pantolonlar ile kombinleyebilir hatta büstiyer şeklindeki bluzları uzun yelek ve ceketler ile biraz daha kamufle ederek şıklaştırabilirsiniz. 
 Kısa üst trendi ile sınanıyoruz - Resim : 5
Yüksek belli mini şortların üzerine uzun kollu ya da daha kapalı modelleri tercih ederseniz daha cool duracaktır. Kalem etekler ve bileğe kadar uzanan uçuş uçuş ipek etekler ile yapılan kombinler benim bu yaz en beğendiklerimden. Sonbahar için ise üzerimize alacağımız uzun ceketler, trençkotlar veya kimonolar ile oldukça şık ve dikkat çekici olabiliriz. 
 Kısa üst trendi ile sınanıyoruz - Resim : 6
Nerede buluruz demeyin, her köşe başındaki mağazada bulabileceğiniz bu üstler sonbahar için şu an indirimde olan ürünlerden alıp dolabınıza koyabilirsiniz.