Kot geri döndü!

90'ların efsanesi kot kombinleri geri döndü.

İncifer İbiş

İncifer İbiş


Kot geri döndü!

Çocukken en sık gördüğüm kombinler arasındaydı alt üst kot giymek. O kadar çok insan giyiyordu ki çocuk aklı dönemsel olarak herkesin aynı şeyi giyme mecburiyeti olduğunu filan düşünüyordum.
Kot geri döndü! - Resim : 1
5 dayım ve annem de bu bahsettiğim gruba dahil. 1,75 boyunda 42 kilo bir anne (Ben içtiğim suyun kalorisini hesaplarken annem birkaç sene öncesine kadar bu bahsettiğim kilolarda seyrediyordu. Anne sonuçta, tavır filanda alamıyorsun ama arada sitemkar oluyorsun ve sonra kadere sitemin ne faydası var diye kendi kendine şarkı söylüyorsun) ve en kısası 1.90 boyunda 3’ü futbolcu olmak üzere 5 erkek güzeli dayıyla tanıdım bu modayı. Kumral, mavi-yeşil gözlü olan bu kardeşlerden tek birine çekmemem kesin Allah'ın annemi ya da babamı yaptıkları bir şeyden dolayı cezalandırmasından bence. Yoksa bu aileden 10 cm. cik daha fazla boy, bir çift yeşil gözü (mavi demiyorum bile bakın nasıl kanaatkârım) çok görmüş olamaz Allah bana. Hıı, halimden kesinlikle memnunum ama bu saydıklarım da olaydı iyiydi. Neyse konumuza döndüğümüzde o dönem herkeste bir kot çılgınlığı vardı. Bir de bu kadar modeli çeşidi yok. Nereden buluyorlarsa üniforma gibi herkesin üzerindeydi.
Kot geri döndü! - Resim : 2
2 -3 yıl önce bana kot pantolonla kot gömleği birlikte giyeceksin deseler, kesin beni rezil etmek için komplo kurdular derdim. Kurma potansiyelimden bahsetmiyorum neler neler aklımdan geçerdi. 

Günümüze geldiğimizde ise geçen yıl bir markanın Kıvanç Tatlıtuğ ve Serenay Sarıkaya ile yaptığı reklam kampanyası ile bu trend yavaş yavaş gözümüze güzel görünmeye başladı. Diyeceksiniz ki bu saydığın insanlar çuval giyse zaten trend olur ama şimdi karıştırmayalım oraları. Hayır, onu tartışacak olsak sinirlerimiz daha çok bozuluyor ne gerek var. Victoria Melekleri gibi düşünün. Onlar farklı boyuttan.
Kot geri döndü! - Resim : 3
2015 baharında ve yazında üzerimizden kotları çıkarmayacağız iddia ediyorum. Pantolon, etek, şort, gömlek, ceket, elbise ne renk olursa olsun kombin yapabileceğiz. Yırtık ve taşlanmış olanları özellikle tercih edilirken, klasik olanlar ise favori parçalarınız arasında olacak. Üzeri zımbalı, payetli, dantelli, taşlı birçok detayına rastlayacağınız kotları günlük olduğu kadar gece de kullanabilirsiniz. Özellikle payetli ve dantel detaylı olanları gece çıkarken tercih edip, yine bu yaz moda olan kocaman taşlı küpeler, zincir detaylı kolyeler, renkli tahta bileklik ve deri incili bileklikler ile şıklaştırabilirsiniz. 
Kot geri döndü! - Resim : 4
Gündüz spor ayakkabılar,  balerin ayakkabılar ve makosenlerle rahatlığı tercih edebilir; gece çıkarken veya gündüz de şık olacağım derseniz her zaman vazgeçilmezim olan stiletto ve tek bantlı yüksek topuklu ayakkabılar ile tamamlayabilirsiniz. 
Kot geri döndü! - Resim : 5
Yaz sezonunda ise plajlarda da ince kottan olan gömlekleri bikinilerin ve şortların üzerine giyerek plajda da kot trendini yakalamış olursunuz. Erkek gömleğinden biraz daha uzun olan kot gömlekleri ve tunikleri ise belinize kemer takarak, parmak arası sandaletler ile günlük olarak kullanabilirsiniz. Bu tuniklerin boylarına özellikle dikkat etmenizi rica ediyorum. Dizden en az bir karış yukarıda olsunlar ki sünnet çocuklarının gömlek boyu gibi olmasın. 
Kot geri döndü! - Resim : 6
Yeni sezonda her markanın onlarca modelini göreceksiniz vitrinlerde ama illa önermem gerekirse Zara, TopShop, Massimo Dutti, Mango, Beymen, Vakkorama, Mavi ve birçok kot markasında kendinize göre mutlaka bir şey bulacaksınız. 

KOT SEVEN ÜNLÜLER