Mayo-bikini alışverişi

Dün Bağdat Caddesi'nde alışverişteydim.

İncifer İbiş

İncifer İbiş


Mayo-bikini alışverişi

İnanılmaz sessiz ve sakin bir Cadde ile karşı karşıyaydım. Püfür püfür esen ve normalin oldukça altında olan kalabalığı görünce bir mağazadan diğerine girdim çıktım. Ehh biraz zararlı çıktım ama olsun, hepsi ihtiyacımdı aldıklarımın… Hiç beyaz pantolonum yoktu mesela almış oldum:)

Biraz da tatile yatırım yapayım derken, hemen hemen tüm mayo, bikini satan markaları da ziyaret ettim. Etmez olaydım! Gördüklerimi şimdi abartmadan anlatacağım. Herkesin elinde denemek için bir mayo, bikini, plaj elbisesi. Sanırsınız hepimiz bir Giselle, Miranda hadi abartmayım ya da Demet Akalın az sonra klip çekecek.
Mayo-bikini alışverişi - Resim : 1

Yanımdaki kızın elindeki neon pembesi mayokini’yi görünce dayanamayıp tüm samimiyetsizliğimle gülümseyip, “aaayy çok güzelmiş ama nerede giyilir ki acaba, hımm” deyip kafasını karıştırmak istedim. Ama yok! Israrla deneyecek. Bende elimdekileri alıp kabine doğru gittim. Ben giyindim kızın çıkmasını bekliyorum, görmezsem çatlarım meraktan…  O an şu sesi duydum ve fırladım kabinden “Yok, olmadı! Bu model beni kilolu gösterdi.” Ama bir kişi “yok canım güzel olmuş” dese alacak. Tee Allahım ya! Ben bu insanlardaki özgüveni anlamıyorum. 1.50 boy 60 kilo hala mayokini peşinde. Giy efendi efendi bikinini, mayonu ne gerek var. Beni hiç sormayın, altı üstü 1 hafta Bodrum’a gideceğim belki sonra 2-3 günlüğüne Çeşme, ama elimde 1.68 fidan boyuma öyle mayolar öyle bikiniler var ki, anlatılmaz… (Etkilendim tabi) İlk mayokini denemesinden sonra “şaşma çizginden sen İncifer, al maximum 2 parçadan oluşan mayonu yolunda devam et” dedim. Moda filan tamam da her şeyin yeri var.  Ibıza’da Bora Bora plajında yada Mykonos’ta Nammos’ta değiliz. Oralarda bir tık daha cesur ve marjinal olunabilir.  Ama Bodrum ve Çeşme’nin de bir sınırı var. Ayvalık, Cunda, Silivri  vb. sahil kasabalarımıza hiç girmiyorum. Anlayın siz artık!
Böyle dediğime bakmayın, bende oldukça kokoş ve süslenenlerdenim ama yerini ve dozunu ayarlamayı bilirim. Öyle de olması gerekir. Ele günü kendime güldürmenin anlamı yok.

Mayo-bikini alışverişi - Resim : 2
Hııı, ben fiziğime güveniyorum diyenler ise komplike olmayan mayokinileri tercih edebilir. Şu, geçen yıl ve bu yıl kısım kısım şifon olan mayolara ben bayılıyorum. Göğüs kısmına dikkat etmek lazım ama alırken bazıları göğsü fazlası ile bastırıyor ve çirkin bir görüntü çıkıyor ortaya...

Mayo-bikini alışverişi - Resim : 3

Mayo-bikini alışverişi - Resim : 4

Mayo-bikini alışverişi - Resim : 5

Hepimizin yakındığı bazı kusurları vardır. Ya göğsümüz büyüktür ya popomuz ya da küçük bunlardan kurtulamıyorsak kamufle edebilmeliyiz. Bin bir çeşit mayo, bikini modeli var. Vücudumuza en uygununu seçmeliyiz. Model çok güzel ama size yakışmıyorsa giymeyin. Lütfen!
Mayo-bikini alışverişi - Resim : 6

Siyah, beyaz benim her zaman favori ve vazgeçilmez renklerimden, bunların yanında bu yıl neon renkler oldukça moda ama alt üst aynı bikiniyi giyip göz kamaştırmaya gerek yok. Alt ya da üst bikini tercihiniz neon bir renkse mutlaka diğerini, siyah ya da beyaz düz bir parça ile kombinlemelisiniz ya da daha pastel ve göz almayan tonlarda olmalı. Aynı şekilde desenli bikinileri de alt üst takım yerine bahsettiğim tarz da kombinlerseniz çok daha iyi duracaktır.
Mayo-bikini alışverişi - Resim : 7
Göğüsleriniz büyükse; straplez modellerden kesinlikle uzak durmalısınız. Sarkık ve daha büyük gösterecektir. Boyundan ve omuzdan askılı modeller göğüslerinizi toparlayacaktır. Üçgen bikinilerde daha kalın askılıları ve göğüs kısmı daha geniş olan bikinileri tercih etmelisiniz. Desensiz, koyu renk mayo ve bikinilerden yana kullanmalısınız tercihlerinizi.
Geniş kalçalı ve büyük popolu olanlarımız; kenarı bağcıklı ve açık renk bikiniler yerine geniş bantlı, desensiz ve koyu bikiniler tercih etmeli. Bikini altının yüksekliği göbek hizasından bir tık altta olmalı ama daha fazla olmamalı.

Mayo-bikini alışverişi - Resim : 8
Göbeğiniz mi var? Yüksek belli bikini altları ile kenarları oldukça kapalı olan modelleri tercih etmeli. Düz bikiniler ve desenli bikinilerde ise koyu renkleri tercih etmelisiniz. Bence mayo da oldukça yerinde bir karar olabilir. Çok daha iyi duracağına eminim.
Küçük göğüslü olanlarımız ise; Üçgen, straplez ve hemen hemen diğer tüm modelleri kullanabilirler. Push-up'lı modeller de güzel duruyor.
Tatil öncesi son 1 hafta olabildiğince ananas ve ananas suyu tüketmelisiniz. Ödemi alır ve tokluk hissi verir;)
O kadar çok mayo ve bikini satan yer var ki ve artık 1-2 bikini yerine onlarca bikini ile tatile çıkıyoruz. Bu nedenle sezonluk modası olduğunu düşündüğünüz model ve renkleri ekonomik markalardan tercih edebilirsiniz. Ama alırken kumaşlarına dikkat edin. Denize ya da havuza girip çıktığınızda teninizi gösterebilir.
Mayo-bikini alışverişi - Resim : 9

Zeki Triko, Kom, Sunset, Ay Yıldız, Calzendonia, Victoria Secret gibi birçok klasik markanın yanında artık tasarımcıların da oldukça güzel modellerini bulabileceğimiz butikler ve internet siteleri var. Bu yıl Roman mağazalarında satışta olan Oye Swimwear markasının mayolarına da göz atmanızı tavsiye ederim. Ben bayıldım! Bunun yanın da ekonomik mayo, bikini arayışlarınızda ise; H&M, Penti, Koton, Accessorize gibi markalara bakmanızı öneririm.
Mutlu ve keyifli tatiller…



Mayo-bikini alışverişi - Resim : 10