Melih Yazgan ile moda

Melih Yazgan ile moda üzerine 3 saat...

İncifer İbiş

İncifer İbiş


Melih Yazgan ile moda

Ocak ayı röportajı için bu sefer genç ve başarılı modacılar arasında son birkaç yıldır sürekli ismini duyduğumuz, Melih Yazgan’ın ofisindeydim. Samimi ve zevkli döşenmiş, üstüne bir de etrafımda ışıl ışıl elbiselerin olduğu bir ofiste 1 saat planladığım röportajı 3 saatte yapan biri olarak, gevezelikte son noktaydım. Bir insanın enerjisi ve samimiyeti bu kadar mı iyi olur. Bayıldım! Tasarımlarını ve stili çok beğendiğim modacılardan olmasının yanında, enerjisi ile de ego ve mütevaziliğinde dengesini aynı tasarımlarındaki asillik ve şıklıkta hayatına yansıtmış.
Melih Yazgan ile moda - Resim : 1 
Bodrum aşığı olan, Yunan kültürünü sevdiği ve Yunan adalarında tatil yapmaya bayıldığı için bu kadar yoğunluk arasında Yunanca öğrenmek için kursa gidiyor. Evindeki, ofisindeki ışığa da kendi enerjisini katarak istediği koku, renk ve şekilde mumlar tasarlayarak kafasını dağıtıyor. Arkadaşları ile kalabalık yemekler yemekten, sohbet etmekten zevk alan, aile bağının önemini asla göz ardı etmeden, yoğunluğu arasında onlara her daim vakit ayıran, sevginin önemini, değerini ve kattıklarını bilen ve hissettiren biri Melih Yazgan. Bu güzel şeylerden aldığı enerji ise çok başarılı işlere imzalar atmasına vesile olmuş. 
 Melih Yazgan ile moda - Resim : 2
1997 yılından bu yana moda ile iç içe olan Melih Yazgan, o yıllarda kliplerini bayılarak izlediğimiz, dönemin popüler sanatçılarının sahne kostümlerini, albüm imajlarını yaparak birçok başarılı projeye imza atmış. O zamandan bugüne kadar stilini, tarzını yenileyerek hala başarılı projelerde adını sık sık duyduğumuz modacı, 2011 yılından bu yana Hülya Avşar’ın sahne ve televizyon programlarındaki tüm kostümlerini tasarlıyor. Güzelliği ile hala göz kamaştıran sanatçının, Melih Yazgan stili ile hep şık ve genç duruşu ise, başarılı iş birliğinin resmi. 
 
Burcu Esmersoy, Özge Ulusoy, Sinem Kobal, Çağla Şıkel, Begüm Kütük ve birçok ünlü sanatçı, manken ve oyuncunun üzerinde tasarımlarına rastladığımız modacının, şu an birçok dizinin de başrol oyuncularında tasarımlarını görebilirsiniz. 
  
Sordukça sordum o da sağ olsun samimi bir şekilde anlattı. Tabi arada sus artık bakışlarını gördüm gözlerinde ama, nezaketinden bir şey de diyemedi. Ben böyleyim işte sustuğumda konuşmayı, konuşunca da susmayı bilmem. 
Melih Yazgan ile moda - Resim : 3
İ: Kıyafetlerini tasarladığınız insanlarda nerelere dikkat ediyorsunuz? 
MY: O kişinin duruşu, kimliği ve benim stilimin birleşmesi çok önemli. Giydiği kıyafette kendini iyi hissetmesi ve üzerinde taşırken kendini beğenmesi gerekiyor.

İ: Kıyafetlerinizde dekolteyi nasıl kullanırsınız? 
MY: Herkes her dekolteyi kaldıramayacağı için genel olarak ona yakışanı bulup, onu kullanmayı tercih ediyorum. Arada dekolte sevmem. Ya olacak ya olmayacak. Bacak, sırt, göğüs bir arada kullanacağım insanlar onu kaldıracak insanlar olmalı. Hepsini bir arada kullanmak iddialı ve bunu taşıyabilen birinde kullanmak en doğrusudur.
 
İ: Hülya Avşar’da hepsini bir arada görüyorum ama çok açık veya çok kötü durmuş demiyorum. Siz de bundan bahsediyorsunuz sanırım? 
MY: Evet, Aynen bundan bahsediyorum.  Hülya Hanım her şeyi taşıyabilen ve kendine yakışanı çok iyi bilen bir kadın. Ben Hülya Avşar nasıl olmalı, nasıl şık olur, hangi renk yakışır diye düşünerek 2-3 kıyafet tasarlıyorum. Aralarında kendini iyi hissettiğine ve en çok yakışan elbiseye karar veriyoruz. 
 Melih Yazgan ile moda - Resim : 4
İ: Peki sürekli aynı kişiye elbise yapma matematiğini nasıl kuruyorsunuz? 
MY: Ee tabi o zor bir matematik. Üst üste 2 hafta dekolte giydiyse o hafta dekolte giymiyor. Siyah ağırlık elbiseler giydiyse üst üste, renkler ve ışıltıyı birleştirdiğim kumaşlar ve ona uygun modeller tasarlıyorum. O şekilde dengeliyoruz. Bir de artık yıllardır çalışmanın verdiği deneyimle tarzını ve zevkini anlıyorsunuz. Ona göre, onu düşünerek tasarlıyorum. 
 
İ: Hep güzel kadınlarda görüyoruz kıyafetlerinizi, sizin için güzel kadının tarifi nedir? 
MY: Herkes gibi ben de severim güzel kadın ama çok zayıf olması, boyunun uzun olması veya gözlerinin çok güzel olması değil. Enerjisi önemli bir kadının, karizması önemli! Oturuşu kalkışı, konuşması ve stili olan kadınlar her zaman dikkat çeker. 
Melih Yazgan ile moda - Resim : 5
İ: 'Moda kendimize yakışandır' diye savunurum hep, her modacıya da sorarım. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? 
MY: Kesinlikle katılıyorum. Her kadın vücudunu tanımalı ve ona göre kıyafet seçmeli. Kusurları olan kusurlarını kapayacak modelde ve renkte kıyafetler tercih etmeli. 

İ: Melih Yazgan markası artık günlük kıyafetler de tasarlıyor. Buna devam edecek misiniz? 
MY: Evet, günlük hayata da bir şeyler yapmalısın diye son dönemde çok duymaya başladım. Yeni başladım buna store.melihyazgan.com internet sitesinde ve birkaç butikte satılıyor. Ama hazır giyimle alakalı 2015'te birkaç proje var aklımda. 
Melih Yazgan ile moda - Resim : 6
İ: Her model elbise her bedene olur mu? 
MY: Hayır, Benim her modelde belli kalıplarım var. Elbisenin duruşu 38 bedenden sonra değişiyorsa yapmam. 40 bedene kadar olanlar da var ama 42 bedeni olmaz diye düşünüyorsam yapmam. Özel dikimlerde kişinin vücut yapısına göre kumaş, model seçilerek elbise dikilmesi en doğrusu. 
 
İ: Kış aylarında en favori parçanız nedir? 
MY: Bu yıl kürk furyası var. Kürk ve kürk detaylı kabanlar, montlar, etoller, şallar inanılmaz moda ve çok şık tamamlayıcılar. 

Melih Yazgan ile moda - Resim : 7