Mevsimsiz Trend: Beyaz Pantolon

Beyaz pantolon giymesin diye yalvaracağım insanlar var.

İncifer İbiş

İncifer İbiş


Mevsimsiz Trend: Beyaz Pantolon

Beyaz pantolon giymesin diye yalvaracağım insanlar var. Şaka yapmıyorum. Gayet ciddiyim!
Güneş gözlüğü ve beyaz kıyafetler benim çocukluğumda yazın kullanırdı. Son yıllarda yaz-kış aralıksız kullanmaya başladık. Hiç unutmam bir erkek arkadaşım yıllar önce “Eyvah! Yaz geldi, kızlar beyaz pantolon giymeye başlayacak.” demişti. Baya gülüp, benden beklenen klasik sorularımla çocuğu hayata küstürmüştüm. “Niye öyle dedin? Niye giymesin? Giyse ne olur? Sana ne! Bla bla..!” Yıllar sonra anladım ki, haklı!
Mevsimsiz Trend: Beyaz Pantolon - Resim : 1
Kime sorsanız beyaz pantolon kilolu, siyah zayıf gösterir.  Bunu biliyorsunuz madem niye o beyaz pantolonu giyip birde üzerine kısacık şeyler giyersiniz. Giymeyin yada yakıştırarak giyin. Çok çirkin görüntüler çıkıyor ortaya ve eleştirmeden de duramıyoruz. 36 beden ve altı insanlara söyleyecek bir şeyim yok, siz geçin bir kenara..  Konuyla alakası yok pek ama aklıma geldi yazacağım. Geçen gün şort bakarken gördüm. 32 ve 34 beden nedir? Şaka mısınız? Öyle beden mi olur Türk kadınında?  Üzgünüm ama sizde bizim standartlarımız dışındasınız. Neyse ki 36 bedenler bitmiş bu bedenler daha çoktu. Allahtan azınlıksınız yoksa bu ülke birde sizinle katlanılmaz hale gelirdi. Kıskanıyor muyum? Hayır..! Spor yapıp aç yaşayanlara saygım sonsuz ama bir de yiyip yiyip kilo almayanlarınız var. Onlara pek sempati duymuyorum ne yalan söyleyeyim.. Günlerdir içtiğim suyun hesabını yapıyorum. Neymiş üst üste 3 gün tatlı yemişim. Nasıl seveyim birde ben sizi..?! Bu ara daha hassasım size karşı çıkmayın karşıma..
Mevsimsiz Trend: Beyaz Pantolon - Resim : 2
Neyse konumuza dönelim.:)
Mayo ve şortta söylediğim gibi bazı kıyafetleri ne yazık ki kullanmayı bilmiyoruz. Bazen bende evden öyle çıkıyorum ki ofise gelip aynaya baktığımda anlıyorum ki saçmalamışım. Sonra akşam bir yere gidilecek olur, in aşağı kıyafet al kendine. (Ne yazık ki bir plaza insanıyım ve alt katım AVM.) Sonra ben niye eve sığmıyorum, niye bu kadar kredi kartı ödüyorum. Sığmam da, öderim de..!  
Her alışverişe çıktığımda, bakkala gönderilen parası artan çocuk gibi sakız yerine beyaz pantolon alıp dönerim. Geçen gün evden çıkarken anneme beyaz pantolona ihtiyacım var dedim. Annem “çabuk çık beni sinirlendirme dedi. “ Evet, ben o akşam eve bir beyaz pantolonla döndüm. Ama annemde üşenmemiş bütün beyaz pantolonlarımı yatağın üzerine çıkarmış. Şimdi sayısını söylemeyim de hatırı sayılır bir sayıda beyaz pantolonum varmış hakikaten. Hatta unuttuklarım bile var aralarında, hepsi temizleme ve tadilata giderek tekrar kullanıma hazır hale getirildi. Bir süre almam artık.
Mevsimsiz Trend: Beyaz Pantolon - Resim : 3
Şaka bir yana bütün yaz üzerimden çıkmıyor.  Jean, kumaş, keten, spor veya klasik fark etmez doğru kombinlenir ve vücut tipinize uygun bir modeli tercih ettiyseniz bence en iyi parçalardan biridir.
Kiloluysak ve basenimiz varsa mutlaka yüksek belli ve kumaşı kalın olanları tercih etmeliyiz. Üzerine uzun tunikler ile kullanıldığında ise olan kilonuzu hem saklamış hem de olduğunuz daha kilolu görünmeyeceksiniz. Ama kesinlikle üzerinize giydiklerinizi pantolonun içine koyup kemer kullanmayın. O sizi olduğunuzdan daha kilolu gösterecektir.
Kısa boylu ve zayıfsanız, dar paçalı ve yüksek belli modelleri tercih ederek, kısa üstler ve kemer kullanarak bacak boyunuzu daha uzun gösterebilirsiniz.

Mevsimsiz Trend: Beyaz Pantolon - Resim : 4
İspanyol paça Retro modellerde ise zayıf veya kilolu fark etmeden giyebilirsiniz. Üzerinize yapışmayan biraz daha bol olan modelleri etmelisiniz. Yine gömlekler, tişörtler ve tuniklerle size en yakışan şekilde kombinleyebilirsiniz.
Bol paça pantolonlarda mutlaka topuklu ayakkabı modellerini tercih ederken, dar paça olanlarda ise spor ve düz ayakkabıları da kullanabiliriz. Gömlekleri ve tişörtleri pantolonun içesinde kullanacaksanız desenli kemerler beyaz pantolonlarda oldukça güzel duruyor. Akşamları ise şık ve tokalı kemerleri tercih etmelisiniz.

Mevsimsiz Trend: Beyaz Pantolon - Resim : 5
Beyaza her renk yakışır ama taba rengi, lacivert ve dore kombinleri benim favorilerim arasındadır.
Pantolon kalıpları her bedende aynı durmaz ama Belstaff, Ralph Lauren,  Jil Sander, Tory Burch, Dolce Gabbana , Zara, Bershka, Topshop, İpekyol  gibi markalara göz atmanızı öneririm.